Cumhurbaşkanı Ve Başbakan İle Biraraya Geldiler
 
TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren ve TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, TOBB İkiz Kulelerde düzenlenen Oda-Borsa Başkanları İstişare Toplantısı’na katıldı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin de yer aldığı toplantının ardından, oda-borsa başkanları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.
 
Eren ve Hacısalihoğlu, TOBB heyetinin Çankaya Köşkü ziyaretinde de yer alarak Başbakan Binali Yıldırım’la görüştü.
 
Ziyareti Değerlendirdiler
 
TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren ve TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Ankara’daki temaslarıyla ilgili olarak, “Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın yanı sıra ekonomiyle ilgili bakanlarımızla da görüşme fırsatımız oldu. İş dünyası olarak her zaman devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu bir kez daha vurguladık. Ülkemizin içinde bulunduğu durumda iş dünyası olarak üzerimize düşeni yapacağımızı, daha çok çalışarak daha çok üreteceğimizi belirttik” dedi.
 
İş Dünyasının Morali Arttı

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yaptığı konuşmada, “TOBB ve Oda-Borsa camiası olarak, dün olduğu gibi yarın da, demokrasiden, milletimizden, devletimizden yana olmaya devam edeceğiz” dedi. Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu olağanüstü durum karşısındaki soğukkanlı tavrının ve bu zor süreçte bile ekonomiyi ön planda tutmasının iş dünyasının moralini ve çalışma şevkini artırdığını vurguladı.

Vergi Borçları Taksitlendirilecek

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’ndeki kabulde yaptığı konuşmada, darbe girişiminde iş adamlarının hiç tereddüt etmeden milletten, hukuktan, adaletten yana olduklarını belirterek, kendilerini kutladı. Vergi prim borçlarını da 36 aya kadar taksitlendireceklerini açıklayan Başbakan Yıldırım, bir uzlaşmaya gittiklerini, ayrıca vergiyle ilgili davaların ortadan kaldırılacağını, bütün dosyalarda mahkemeye değil, uzlaşma yoluna gidileceğini ifade etti. Birikmiş vergi ve gecikme cezalarının tamamını kaldırdıklarının da müjdesini veren Yıldırım, matrah artırımı getireceklerini bildirdi.

Ekonomik Göstergelerde Sorun Yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, oda-borsa başkanlarına hitaben yaptığı konuşmada, “Hiç şüpheniz olmasın, 15 Temmuz bu milleti bayraksız, vatansız, devletsiz, bırakma girişimidir. Çünkü bu girişimde bulunan ihanet şebekesinin ne millet diye ne bayrak diye ne vatan diye ne devlet diye bir derdi yoktur" dedi.

Esnafın, sanatkarın, iş adamlarının 15 Temmuz'da gösterdiği güçlü duruşu, verdikleri mücadeleyi yakından bildiğini belirten Erdoğan, oda ve borsa başkanlarına çok önemli görevler düştüğünün altını çizerek, oda ve borsa başkanlarının, iş adamlarının en çok bir araya geldikleri, istişare ettikleri kesim olduğunu anımsattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomik göstergelerde de herhangi bir sorun olmadığını vurgulayarak, “Darbe girişimine rağmen uluslararası finansman konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Tam tersine 15 Temmuz'dan sonraki borçlanma ihalelerine dahi beklenenin çok üzerinde talep geliyor. Merkez Bankasındaki döviz rezervimiz azalmak şöyle dursun artarak 125 milyar doların üzerine çıktı. Bizim süratle ilk hedefimiz 165 milyar dolara Merkez Bankamızın döviz rezervine ulaşması" şeklinde konuştu.
 
TOBB Hastanesi’nde Şehit Ailesini Ziyaret Eti
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ üyesi bir grup askerin darbe girişimi sırasında ağır yaralanan ve 18 günün ardından şehit olan Oğuzhan Yaşar'ın ailesini TOBB ETÜ Hastanesi’nde ziyaret etti. Erdoğan’ı hastaneye gelişi sırasında TTSO Meclis Başkanı ve aynı zamanda TOBB ETÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Şadan Eren karşıladı.
 
Editör: TE Bilisim