TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, toplantıda yaptığı konuşmada, "Salgının oluşturduğu şartlar gereği; meclis toplantılarımızı telekonferans sistemi ile sürdürüyoruz. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Kurulumuzu da 81 ilden delegelerimizin katılımı ile telekonferansla gerçekleştirdik. Genel kurulumuzun camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Meclis Başkan Yardımcımız Sayın Ertuğrul Doğan ve şehrimizin değerli iş insanı Sayın Orhan Oltan'a ait Oltan-Köleoğlu Enerji Şirketi'nin Afyonkarahisar'daki elektrik santralinde mayıs ayında çıkan iki yangın sebebiyle; kendilerine şahsım ve meclisimiz adına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. İstanbul Sanayi Odası'nın açıkladığı Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu arasına 205'inci sıradan giren Arslantürk Tarım ve 379'uncu sıradan giren Özgün Gıda Sanayi firmalarını kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi. 

TRABZON OLARAK BEKLENTİMİZ TURİZM

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu  "Trabzon olarak beklentimiz turizm. Haziran'dan itibaren başlayarak Temmuz ayında da turizmde gelişmeler olacağını tahmin ediyoruz. Şehir olarak, iş camiası olarak turizmde bugüne kadar üzerimize düşen görevi yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Misafirlerimizi pandemi kurallarına uyarak ağırlamak için hazırız. Gerek konaklama, gerek yeme - içme ve lojistik konularında firmalarımız da gerekli adımları attı. Bölgemizin turizme hazır olduğunu bir kez daha söylemek istiyorum. Turizm sektörümüz başta olmak üzere emeği geçen herkesi kutlamak istiyorum" dedi. Ekonomide canlılığın devam ettiğini ve ihracatımızın 184 milyar dolara yükselerek hedeflere ulaşıldığını görmenin memnuniyet verici olduğunu belirten Başkan Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Umarız ki 200 milyar dolarlık ihracata ulaşırız ve pandemi nedeniyle sıkışan ülke ekonomimiz rahatlar. Sürdürülebilir bir ekonomi bu hedeflere ulaşmak için şarttır. Sürdürülebilir ekonomi de iş dünyasının alacağı destek ve hibelere bağlıdır. Bundan sonrdaki süreçte de iş dünyasının önü açılmalıdır. Bunlar olduğu sürece iş dünyası, istihdamda, üretimde, ihracatta daha geniş kapsamlı faaliyet gösterebilir. Son zamanlarda Azerbaycan fırsatlarıyla öne çıkıyor. Dağlık Karabağ bölgesinde inşaat, sanayi ve lojistik sektörlerinde 27 milyar dolarlık bir yatırım olması söz konusu. Bütün üyelerimizin dikkatini bu konuya da yöneltmelerini diliyorum. Oda olarak da bizler işadamlarımıza bu konuda gerekli desteği vermek için girişimlere başladık."
 

Editör: TE Bilisim