Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, 11.'si düzenlenen 'Yerel Buluşmalar' toplantıları kapsamında sendika temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıya; KESK, Türkiye KAMU-SEN, MEMUR-SEN, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ konfederasyonlarına bağlı sendikaların temsilcileri katıldı. 

Başkan Genç, "Bütün personelimizin sendikalı olması temel hedefimiz, arzumuzdur. Şu anda belediyemizde çalışan 769 arkadaşımızı sendikalıdır. Teknik Katı Atık'ta çalışan  425 arkadaşımız da çıkan taşeron yasasıyla birlikte ORBEL kurumuna nakledildi. Onların da tamamını biz sendikalı yapacağız. Bunu çok önemsiyorum." dedi. 

"İstişareden istifade ettik"

Toplumun bütün kesimleriyle istişare etmeye özen gösterdiğini ve istişarelerden faydalandığını belirten Başkan Genç, "Bugüne kadar gerek kamuda gerekse özel sektörde faaliyet gösteren bütün sendikalarla çeşitli vesilelerle bir araya gelerek istişarelerde bulunduk. Biz toplumumuzu oluşturan bütün kesimlerle istişare ederek ve bundan istifade eden bir yönetim kültürüyle birlikte icraatlarımızın daha başarılı olacağı düşüncesiyle yola koyulduk. Katılımcı belediyecik ilkesi doğrultusunda bunu formel toplantılar olarak değil, samimi bir düşünce olarak ortaya koyduk. Bugüne kadar yapabildiğim oranda da bundan istifade ettiğimizi söylemek isterim." diye konuştu.  
Ortahisar Belediyesi'nin idari yapısıyla ilgili bilgiler veren Başkan Genç, "Malumunuz Büyükşehir Yasası birlikte Ortahisar Belediyemiz 232 km2'lik bir alanda kuruldu. Önceki Trabzon belediyemiz 226 bin nüfusa sahipken şu an itibarıyla biz 332 bin 502 nüfusa sahip bir ilçeyiz. Türkiye'de birçok ilden fazla nüfusa sahip olduk. Önemli oranda entegrasyon ve intibak sorunlarını aştık. 7 Belediye ve 36 köyü birleştirdik kendine özgü bir yapı oluşturduk. Önümüzdeki dönemde tam oturmuş bir kadro yapısıyla hizmet edeceğiz. Yapılan hizmet binamızla birlikte fiziki anlamda da dinamik yerli yerinde bir yapıyı oluşturacak. Biz bunları yaparken bir taraftan hizmete devam etmeye çalıştık." şeklinde konuştu.  

"Büyükşehir yasası değişecek"

Konuşmasında Büyükşehir Yasası'nın Malatya, Ordu gibi küçük boyutlu büyükşehirlerin gelir kalemlerinde ciddi sıkıntı doğurduğunu ve bu konuyla ilgili yeni bir yasa hazırlığı olduğunu belirten Başkan Genç, "Bunu açıkça ifade etmeyelim ki büyükşehir yapılanmamızı Trabzon ölçeğinde olan illerde daha yukarıya taşımak için yeni bir yasa hazırlanıyor. Büyükşehir Yasasının; Ordu, Malatya, Trabzon gibi illerde istenildiği oranda olumlu olduğunu söyleyemeyiz. Gelir dağılımıyla ilgili birtakım sorunları vardı. Bu devam ettiği müddetçe büyükşehir yasasından istenildiği gibi yararlanamayacağını büyükşehirlerin daha da büyüyeceğini küçük çaplı büyükşehirlerin ise daha küçük oranda büyüyeceğini söyledik. Ve aradaki makasın kapanamayacağını, dengelenemeyeceğini söyledik. Geçtiğimiz hafta içişleri bakanımız geliri artıracak kalemlerde yeni düzenlemelere gidileceğini söyledi.  Bunun somut neticesini de inşallah bizler alacağız. Bunun somut neticesi Trabzon'a daha fazla para gelmesidir. Yani Trabzon'da daha fazla hizmet üretilmesidir. Trabzon'a partisi, siyasi görüşü, ne olursa olsun kim bir çivi çakmışsa Allah ondan razı olsun. Bu şehirde geçmişte her kim bu şehri güzelleştirmek adına daha yaşanabilir olması adına her ne yapmışsa Allah ondan razı olsun. Biz de bunun gayreti içerisindeyiz. Bu görevler gelip geçicidir." ifadelerine yer verdi.  

Editör: TE Bilisim