Sinsi Düşman

Trabzon’da koronavirüs ile mücadelede adını ön plana çıkaran Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Türedi vatandaşların sabırlı olmasını belirterek, “Eğer evde kalmaz ve bu çağrılara uymazsanız bu sinsi düşman bir anda çığırından çıkar ve önlenemez bir hal alır” dedi.

Kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım aracılığıyla, salgınla ilgili tedavi gören hastaların sayılarıyla ilgili bilgi paylaşımının Sağlık Bakanlığı açıklamalarından takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Türedi, vatandaşların süreci sabırla tamamlamaları gerektiğini belirtti. Sağlık personeliyle birlikte 7/24 yoğun mesai harcayan başhekim Türedi’nin şu ifadelere yer verdi; “Değerli arkadaşlar, kıymetli dostlar. Evde Kal sloganı ile sayın Sağlık bakanımızın sizler için tane tane açıkladığı önlemlere uyduğunuz için, evde sabırla kalarak kendinizi ve çevrenizdeki tüm insanları koruduğunuz için çok teşekkür ederim. 

'Evde kaldığınız her süre bize güç veriyor'' 

''Evde kalmanız bizim için çok önemli, bu bize zaman kazandırıyor, bu sayede serviste takip ettiğimiz hastalar iyileşme sürecine giriyor, yoğun bakımda takip ettiğimiz hastalarımıza çok daha kaliteli bir sağlık hizmeti verebiliyoruz. Eğer evde kalmaz ve bu çağrılara uymazsanız bu sinsi düşman bir anda çığırından çıkar ve önlenemez bir hal alır.Şuan hastanemizde tüm hazırlıklarımız tamam, bir taraftan hastalarımıza şifa olmaya çalışırken bir taraftanda daha iyi güvenlik önlemleri nasıl alabiliriz diye uğraşıyoruz. Evde kaldığınız her süre bize güç veriyor.

''Evet hastalarımız artıyor ama bizi aramayın'' 

''Hastalarımız var mı, evet var, yoğun bakımda var mı, evet maalesef çok üzülmekle birlikte var ve sayıları da artıyor ama lütfen hocam hasta var mı merakı ile aramayın, acil tıp uzmanı olduğum 20 yıldan beri 7/24 açık olan telefonum hala açık ama bu dönemde bana ve ekibime lütfen biraz anlayış gösterin. Bizler için yapacağınız en iyi şey dua etmek ve sabırla evde kalmaktır.''

 ''Hızlı test kiti yakında gelecek, meşgul etmeyin''

 ''Bir diğer önemli nokta hızlı test yakında gelecek, çok önemli bir uyarı olarak: Test yaptırmak için hastaneleri meşgul etmeyin, 184 ve aile hekiminize danışın, telefon ile görüşün ve eğer size evet test gerekebilir diyorsa test için hastanelere başvurun, yoksa kendinizi ve ailenizi gereksiz büyük bir riske sokarsınız. En önemli şey kendinizi ve ailenizi muhtemel virüsle enfekte olmuş kişilerden korumaktır.Allaha emanet olun.”
 
Editör: TE Bilisim