‘Hotel İspendam’ Mataracı ailesi tarafından ana yoldan 9 kilometre mesafede 2’si süit 14 şirin odası, muhteşem peyzajı ve ormana bitişik muhteşem manzarası ile modern tesisler arasında olan tesisin açılışına Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Doğu Karadeniz Bölge Başkanı aynı zamanda otelin proje koordinatörü, mimarı ve yapı kontrolorü Mimar Köksal Boz, Mataracı ailesi ve çok sayıda davetli katıldı.

HAYALİME KAVUŞTUM

İstanbul’da aksesuar fabrikasında üretime ve istihdama önemli katkılar sağlayan aynı zamanda çıkardığı çok sayıda albümünde seslendirdiği birbirinden güzel Karadeniz şarkılarıyla dinleyicilerin büyük beğenisini toplayan Ender Mataracı, tek hayali kendi memleketine güzel bir turistik tesis kazandırma hayaline kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Yıllarca gurbette kazandığım parayı kentimiz için önemli olan bu önemli tesise  yatırdım. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan hibe aldık. Tesisimiz yöresel lezzetlerin de tadına varabileceğiniz, doğanın içinde huzur bulacağınız tam kafa dinleme yeri konumundadır. Maçka Mataracı Mahallesi Haya mevkiinde hizmete açıldık. Tesisimizi kızım Tuğçe ile birlikte işleyeceğiz. Allah utandırmasın" dedi.

Tesisin proje koordinatörü Mimar Köksal Boz, "Ender Bey ile proje koordinatörü olarak görev alarak böylesine mükemmel bir tesisi ortaya çıkardık. Trabzon'umuzun böyle güzel tesislere ihtiyacı var. Doğası ile yeşili ile turistler burada huzur bulacak. Hayırlı olsun" diye konuştu.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, her açılışın kentin istihdamına katkı sağladığını belirterek, "Maçka ilçemizin Mataracı Mahallesi'nde hizmete giren bu tesis kentimize hayırlı olsun. Mataracı ailesini tebrik ediyorum. Hem turistler doğa ile iç içe tatil yapacak hem de kentimizin istihdamına ve ekonomisine canlılık gelecek. Allah hayırlı eylesin" ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, proje koordinatörü Köksal Boz ve tesis sahibi Ender Mataracı açılış kurdelesini birlikte kestiler.

BAHATTİN BAŞTÜRK

Editör: TE Bilisim