“İstihdama Yönelik Eğitim Vermeliyiz”

“Rize Kariyer Günü” etkinliğine Vali Çeber’in  yanı sıra Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Vali Yardımcısı Abdullah Şen,  Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kiraz, Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, İŞKUR Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkanı Fahrettin Kaya, KOBİ Finansman Dairesi Başkanı Recep Ali Erdoğan, KOSGEB Rize İl Müdürü Şükrü Cevahir ile birçok daire müdürü ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerler katıldı.

İşsizlik Çok Boyutlu Ciddi Bir Sorun

Kariyer günü etkinliğinde sırasıyla Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kiraz,  Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu  ile İŞKUR Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkanı Fahrettin Kaya; İŞKUR  Rize İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri kapsamında yapılan çalışmaları içeren konuşmalar gerçekleştirdi.

Rize Valisi Kemal Çeber, açılış konuşmalarının ardından yaptığı konuşmada; istihdamın artırılmasının, büyüme ve istihdam ilişkisinin sağlanmasının, işsizlikle mücadelenin, başta gelişmekte olan ülkelerin ekonomileri olmak üzere bütün dünya ekonomilerinin öncelikli gündem maddesi olduğunu söyleyerek şunları kaydetti: “İşsizlik çok boyutlu ciddi bir sorun ve tüm kurumların işbirliğini, desteğini gerektiren bir olgu. Ülkemiz genç ve dinamik bir nüfusa sahip bu durumu avantaja çevirebilmemiz için gençlerimize; günümüz ihtiyaçları doğrultusunda, istihdama yönelik ve beceri temelli eğitim vermeliyiz. Gençlerimizin mesleki eğitime yönlendirilmeleri, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda eğitim almaları istihdam açısından önemli. Bu şekilde ekonomik gelişmeyi ve beraberinde toplumsal refahı elde edebiliriz.  Milli İstihdam Seferberliği ile başlatılan ve başarıyla uygulanan projeler, ülkemizin istihdam sorununa çözüm odaklı bir yaklaşımın sonucudur. Yoksulluğun azalması, dolayısıyla gelir artışının sağlanması ile beraberinde üretimin artması hepimizin beklentisidir. Programın son bölümünde projeye katkı sağlayan işletme temsilcilerine Rize Valisi Kemal Çeber tarafından birer teşekkür plaketi verildi ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.
 
Editör: TE Bilisim