Ankara'da 275 gram pide 3 lira, Antalya ve İzmir’de 250 gram pide 3 lira, İstanbul’da 365 gram pide 4 lira, Sakarya ve Kocaeli’de 370 gram pide 4 lira, Trabzon’da 500 gram pide 5 liradan satışa sunulacak.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı’nın yaptığı açıklamaya göre, bu yıl Ramazan pidesi illerin maliyetleri de dikkate alınarak kilogram bazında 11-12 lira civarında satılacak.

Buna göre, Ankara'da 275 gram pide 3 lira, Antalya ve İzmir’de 250 gram pide 3 lira, İstanbul’da 365 gram pide 4 lira, Sakarya ve Kocaeli’de 370 gram pide 4 lira, Trabzon’da 500 gram pide 5 liradan satışa sunulacak.

"Önceliğimiz hijyen"

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı, önceliklerinini salgın tedbirleri çerçevesinde üretilen pidelerin en hijyenik şekilde vatandaşa ulaştırılması olacağını söyledi. İşletmelerde "Maske, Sosyal Mesafe ve Temizlik" konusunda gereken hassasiyetin gösterileceğini vurguladı.

Zam yapılmayacağı söylenmişti

Ramazan ayına kısa bir süre kala alınan fiyatlarda 500 gram susamlı Ramazan Pidesinin fiyatı geçen seneki fiyatla 5 TL’den satılacak.

Trabzon Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Davut İlik daha önce yaptığı açıklamada, fırıncı esnafının her zaman halkın yanında olduğunu belirterek esnaflarla istişare yaptığını ve pideye zam yapmama kararı aldıklarını söylemişti.

Editör: TE Bilisim