106 Konut 20 Dükkan

Trabzonluların merakla beklediği Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi hayata geçiyor. TOKİ tarafından Trabzon’un Ortahisar ilçesinde Çömlekçi Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında yapılacak 106 konut ve 20 dükkânın ihalesi yapıldı.

29 Temmuz 2020 Çarşamba günü gerçekleştirilen ihale kapsamında yapılacak proje ile mevcut alandükkânları, parkı, modern mimarisi ve mahalle konsepti ile yenibir yaşam alanı olacak.
Trabzon kentinin gelişmesi ve nitelikli yerleşim alanlarına kavuşması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılacak proje, şehrin kentsel ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlandı.
 
Proje kapsamında yapılacak tüm konut ve ticaret birimlerinin cephelerinde yöresel mimariye uygun ahşap dokulu ve doğal taş dokulu porselen seramik cephe kaplamaları kullanılacak.
 
Bölgede yaşayan vatandaşların günlük yaşamına ait sosyo-kültürel özelliklerinin dikkate alınarak tasarlanan proje, 0-5 yaş okul öncesi çocuk grubundan üniversite gençliğine, yaşlı büyüklerimizi kapsayan tüm nüfus profillerinin ihtiyaç ve beklentilerine cevap verecek.
 
Mahalle kültürü ve yöreye uygun yapı malzemeleri
 
Proje alanının güneyinde konumlanan sıra evleri, yerel yapı malzemeleri ile Karadeniz mimarisine uygun olarak yapılacak. Projenin cadde tarafında ise şehirle içi içe esnafın ve vatandaşların içi içe olduğu mahalle kültürü oluşacak.
 
Proje alanının liman caddesiyle buluştuğu noktada ticaret aksı tasarlandı. Tarihi meydanın beslediği ticaret aksı, dinamik, sürekli, modern ve minimal bir yapıya sahip olacak şekilde vatandaşların keyifle vakit geçirebilecekleri alanlar olacak.
 
Proje alanında konut-ticaret etapları ile otel etabını bağlayan bir kentsel uzantı olacak tarihi meydan, Trabzon için yeni bir odak noktası oluşturacak. Korunan tescilli binaların ve ticaret aksının beslediği meydan çeşitli kullanımlara olanak sağlayacak şekilde tasarlandı.

 
Modern yaşamın ihtiyaçları karşılanacak
 
Modern yaşamın gerektirdiği otopark ihtiyacı, yeşil alan kullanımına saygı gibi değerleri içinde barındıran projedeki konutlar geniş ve ferah yaşam alanları sunacak. 750 metrekare büyüklüğünde sosyal tesisin yer alacağı projede,  vatandaşlar deniz manzarasıyla sporlarını yapabilecek.
Editör: TE Bilisim