DOKA desteğiyle yürütülen “Çalışan Ordu’nun Üreten Kadınları” isimli proje kapsamında işlenerek ürüne dönüştürülen ve paketlenen yöresel gıdalar, 350 m²’si kapalı alan, 120 m²’si açık alandan oluşan Yöresel Lezzetler Akademisinde satışa sunulacak.
 
ÇALIŞAN ORDU’NUN ÜRETEN KADINLARI
 
Proje kapsamında 60 işsiz kadına eğitim verilerek istihdama katılmalarının sağlanacağını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Çalışan Ordu’nun Üreten Kadınları isimli projemiz Büyükşehir Belediyemiz tarafından DOKA 2019 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında hazırlanmış ve destek alarak uygulanmaya başlanmıştır.
 
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ordu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Ordu Büyükşehir Belediyemizin İştiraki OR-TAR A.Ş paydaşlığında yürütülen ve 18 ay sürecek olan proje kapsamında ilimizde yaşayan 18-60 yaş arası, en az ilkokul mezunu, İŞKUR’a kayıtlı 60 işsiz kadına yöresel ürün geliştirme, pazarlama ve markalaşma eğitimi verilecek. Böylece 60 hanım kardeşimizin mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmelerinin yanı sıra istihdama katılmalarına da katkı sağlamış olacağız” dedi.
 

Editör: TE Bilisim