9 ÇUVAL FINDIK ÇALINDI

Giresun’un Keşap ilçesine bağlı Kayabaşı Köyü'nde emekli imam Metin Yazmış ait eve giren kişi ya da kişiler 9 çuval fındığı çalarak kayıplara karıştı. Emekli imam Metin Yazmış'ın evde olmadığı sırada meydana gelen hırsızlık olayında evinin odasındaki 9 çuval fındığı çalan hırsız ya da hırsızlar daha sonra sırra kadem bastı.

JANDARMA HIRSIZIN İZİNİ SÜRÜYOR

İstiflenmiş fındık çuvallarının yerinde olmadığını gören emekli imam, durumu Keşap İlçe Jandarma Komutanlığı'na bildirdi. Köye çıkan Jandarma ekipleri hırsızlık yapılan evde inceleme yaptı. Hırsızlığa dair delil toplamaya çalışan Jandarma ekipleri hırsızların eylemini nasıl yaptıklarına yönelik fikir yürütürken,  konuyu mercek altına aldı.  Fındık sahibinin Giresun kent merkezinde bir oğlunun yanında misafirlikteyken yaşandığı belirtilirken Jandarma ekipleri çok yönlü soruşturma başlattı.

ARSİN’DE KORKUTAN  ALEVLER

Trabzon'un Arsin ilçesine bağlı Özlü Mahallesi'nde, akşam saatlerinde, henüz belirlenemeyen nedenle örtü yangını çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye ulaşan Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Arsin Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti.  Ekipler, yangını söndürme çalışmalarını sürdürüyor.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, henüz belirlenemeyen nedenle çıkan örtü yangına kısa sürede müdahale edildiğini belirterek, söndürme çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

AKÇAKÖY KARANTİNADA

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde 2 cadde ve 1 sokak karantinaya alındı. İlçenin Akçaköy Mahallesi'nde bulunan Kalecik ve Uzunalioğlu caddeleri ile Muhcuoğlu sokakta karantina ilan edildi. Karantinanın önceki gece saat 22.00'da başladığı belirtildi.

CANİ İNSAN!

Ordu'da boşanma aşamasındaki eşi A.E.D. tarafından sosyal medyadan ölümle tehdit edildiği iddia edilen 2 çocuk annesi G.D., koruma altına alınarak sığınma evine yerleştirildi. "Boynunu keseceğim. Genzine kan gelince yalvaracaksın Allah'a ama çok geç olacak" gibi tehditlerde bulunan şahsın 15 yaşındayken annesini bıçaklayarak öldürdüğü ortaya çıktı.

Mesudiye ilçesinde yaşayan 2 çocuk annesi G.D., eşi A.E.D. ile sorunlar yaşayınca boşanmak istediğini söyleyip, eşyalarını toplayarak 1 ay önce evden ayrıldı. İddialara göre A.E.D., bir süre sonra G.D.'ye sosyal medyadan ve SMS ile ölüm tehdidi içeren mesajlar göndermeye başladı. G.D. gelen mesajları sosyal medya hesabından paylaşarak, yardım isterken, polis ekipleri iddialar üzerine A.E.D.'nin yakalanması için çalışma başlattı.

OTELDE YAKALANDI

Çalışma kapsamında A.E.D.'nin, Sivas'taki bir otelde kaldığı tespit edildi. Ekiplerin yaptığı baskında A.E.D., kaldığı odada yakalanarak, gözaltına alındı. A.E.D., sorgusu için Ordu'ya getirildi. Vali Tuncay Sonel ise konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Sonel, "Devletimizin ilgili birimleri ile koordineli bir şekilde gereği yapılarak şahıs hakkında yakalama kararı çıkartılmış ve Sivas'ta gece kaldığı otelde yakalanarak gözaltına alınmış, adli işlemler başlatılmıştır" dedi.

19 YIL ÖNCE ANNESİNİ ÖLDÜRMÜŞ

Ordu'da jandarmada tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.E.D., çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şahsın, G.D.'nin ikametine yaklaşmaması yönünde karar alındığı öğrenildi. Eşine tehdit mesajları gönderen A.E.D.'nin, 15 yaşındayken tartıştığı annesini bıçaklayarak öldürdüğü ortaya çıktı. Olaydan sonra tutuklanarak cezaevine gönderilen A.E.D.'nin 5 yıl sonra tahliye edildiği belirtildi.Boşanmak istediği eşinin ölümle tehdit eden adamın annesini öldürdüğü ortaya çıktı. Öte yandan genç kadın çocukları ile birlikte devlet koruması altına alınarak sığınma evine yerleştirildi.

TÜRK MİLLETİ POLİSİNİN YANINDA

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Celalettin Köse, beraberindeki teşkilat mensuplarıyla kentteki uygulama noktalarında görev yapan polis memurlarına destek ziyaretinde bulundu.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü önünde rektör atanmasını protesto etmek için toplanan bir grubun "katil polis" sloganları atmasına ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Gümüşhane’den de tepki geldi. Beraberinde Merkez İlçe Başkanı Fatih Gürses, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, Belediye Meclis Üyesi Özcan Ulutaş, Gençlik Kolları İl Başkanı Uğur Ülker ve partililerle şehrin giriş ve çıkışındaki İkisu ve Akçakale uygulama noktalarına moral ziyareti gerçekleştiren Köse, görevli polislere tatlı ikram etti. Ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Köse, son günlerde bazı kesimlerin vatandaşların can ve mal güvenliği için 24 saat görevinin başında bulunan polis teşkilatına yönelik haksız beyanlarda bulunduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim