OPERASYON!
 
Trabzon’un Ortahisar ilçesinde 1 şahsın uyuşturucu madde imal ve ticareti yaptığı ihbarını alan Jandarma ekipleri, şahsın evinde uyuşturucu madde arama köpeği ile yaptığı aramada 351) gram esrar maddesi, (4) kök kenevir bitkisi, (1) adet 9 mm çapında ruhsatsız tabanca, (1) adet tabanca şarjörü, (18) adet 9 mm tabanca mermisi ele geçirdi. Ayrıca 1 şüpheli şahsın da üzerinde ve kaldığı otel odasında yapılan aramada ise; (58,57) gr eroin maddesi ile suçtan elde edilen gelir olarak değerlendirilen (8.150) TL ve (200) $ (Amerikan doları) ele geçirdi. Olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı. Trabzon İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada uyuşturucu ile mücadelenin süreceği belirtildi.
 
CEZA YAĞDI
 
Trabzon’da İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından öğrenci servislerine yönelik denetim gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerde 113 öğrenci servisi kontrol edildi. 3 servise 708 TL ceza kesilirken 2 öğrenci servisi trafikten men edildi.  Ekipleri tarafından öğrenci servis şoförleri ve öğrencilere sosyal mesafe ve maske kullanımı konusunda bilgiler verildi. Jandarma ekiplerinin öğrenci servislerine yönelik denetim ve kontrollerinin öğretim süresi boyunca Jandarma Trafik Timleri tarafından sürdürüleceği belirtildi.
 
SAHTE ALKOL DENETİMİ!
 
Ülke genelinde birçok kişinin sahte alkol nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından, Trabzon'da da tedbirler artırıldı. Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 14 ekip ve 43 personel alkol satış yerlerine giderek denetleme yaptı. Trabzon Emniyet Müdürlüğü operasyonlara ait görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı.
 
Editör: TE Bilisim