8 Aylık bir çalışma sonrasında Trabzon’da 434 otel ve 1727 kiralık dairenin kaçak olduğu tespit edilirken bugün 56’sı için Trabzon Valiliğine dilekçe ile başvuru yapıldı. 

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Birlik avukatı Begüm Gürel, "bir süredir Trabzon’da özellikle konaklama odaklı olarak kayıt dışı işletmeler ile ilgili olarak bir çalışma yürütüyoruz. Kayıt dışı olarak 434 otel 1727 kiralık daire var. Amacımız bu tesislerin vergilendirilmesi ve turizme katkı sağlanması. 240 Milyon Dolar kayıp var. Bu da Trabzon’a gelen 3 turistten birinin kayıp olduğu anlamına geliyor. Bu kayıt dışılık hem sağlık hem de güvenlik açığı yaratıyor. Bizim amacımız işletmelerin kapatılması değil kayıtlı hale gelmelerini sağlamak. 

Gelen turiste en iyi hizmetin verilmesini sağlamak. Bugün 56 işletme için başvuru yaptık. Türkiye geneline yayılmış olan kaçak işletmelerle ilgili örnek teşkil edeceğiz. Bugün buradan sonuç elde edemezsek başka gerekli yerlere ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Bizim bu girişimimizi duyan kaçak işletmelerin ruhsat başvurusunda bulunmaya başladıklarını da öğrendik. Hukuki süreç bugün itibariyle başladı” ifadelerine yer verdi.
 

Editör: TE Bilisim