Geçtiğimiz yıl denemesi yapılan kuşburnu bahçeleri bu yıl hazırlanan proje kapsamında 7 kadın çiftçiye teslim edilirken, Türkiye'deki tek dikensiz kuşburnu çeşidi olan “Yıldız Kuşburnu” bahçelerinin bir dönümünden 750 kilogram ürün alınması hedefleniyor.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde covid-19 tedbirleri alınarak gerçekleştirilen törende kuşburnu fidanlarını kadın çiftçilere teslim eden İl Müdürü Edip Birşen, “İlimizde tarihten beri gelen bir kuşburnu kültürümüz söz konusu. 

Dağlarda, meralaramızda, orman alanlarımızda, hatta bahçe kenarlarında kendiliğinden yetişmiş yabancı formda kuşburnu ağaçları mevcuttur. Gümüşhane'de yıllık yaklaşık 800 ton civarında kuşburnu ürünü mevcut. Bunun ekonomiye kazandırılmasını arzu ediyoruz. Zaten çiftçilerimiz, köylülerimiz dağlardaki bu kuşburnuları topluyor. İlimizde bulunan 4 tane kuşburnu marmelatı ve kuşburnu çayı üreten işletmelerimiz alıyor. Bunun yanında komşu illerden, Tokat'tan, Sivas’tan gelen yatırımcılar da buradan topluyor ve bunu katma değerli ürün haline, marmelat haline getirerek ekonomiye sunuyor” dedi.
 

Editör: TE Bilisim