Türkiye Odalar Borsalar Birliği TOBB Kadın girişimciler kurulu Rize’deki kadın girişimcilere ve kadın kooperatiflerine destek sağlamak için  toplantı düzenledi. Rize Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıya Rize Vali Yardımcısı Kübra Baka Kılıç, RTSO yönetim kurulu başkanı Şaban Karamehmetoğlu, Kültür ve Turizm müdürü Esra Alemdaroğlu ile girişimci kadınlar katıldı.

“GİRİŞİMCİLERE CAN SUYU”

Kadın girişimcileri bilgilendirip destek sağlamak için düzenlenen toplantıda konuşan TOBB kadın girişimciler icra kurulu başkanı Yasemin Suyabatmaz, "Pan“emi döneminde tüm Dünyada ekonominin daraldığı bu zor günlerde kadın girişimciler ve kadın kooperatiflerinin finansmana erişme noktasındaki kooperatiflerin finansmana erişme noktasındaki sıkıntılarına Halk Bank finansman destek paketiyle bir nebzede olsa kadın girişimcilere can suyu oldu. Finansman sıkıntısından dolayı faaliyetlerini durduran iş fikri olup faaliyete geçiremeyen 60 bin kadın girişimci ve kadın kooperatiflerin yaşadıkları sorunlara kısmı çözüm üretmiştir. Üreten kadınları desteklemek amacı ile başlatılan bu projenin limitlerin artırılması ve faiz oranlarının düşürülerek iyileştirme yapılması önerisinde bulunuyoruz” diye konuştu.

“BAŞARILI BİR KREDİ KULLANIMI SAĞLANDIĞINI GÖRÜYORUZ”

Toplantıda daha sonra konuşan, Halk Bank Kadın girişimciler bölüm müdürü Yasemin Duman, “Bankamız kadın girişimcilere özel olarak, 50 bin ile 100 bin TL destek kredisi sağlıyoruz. Bu imkanlardan daha çok kadınların faydalanması için Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Rize’ dede yöresel olarak üreten kadınlarımız için toplantılara katılıyoruz. Bu kapsamda Rize Ticaret ve Sanayi Odasında kadın girişimcilerimizi bilgilendirdik. Kredilerimizden Rize’ de 306 kadın faydalandı. 26 milyon TL kredi harcamasına ulaşıldı. Bununla da başarılı bir kredi kullanımı sağlandığını görüyoruz” dedi. Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Karamehmetoğlu, Bankanın kadın girişimciler için verdiği 50-100 bin TL finans desteğinin yeterli olmadığını bunun artırılması gerektiğinin altını çizdi.

Alihan TELATAR

Editör: TE Bilisim