KADEM Trabzon İl Temsilcisi Doç. Dr. Sevdegül Mungan “Karar alma mekanizmalarında fark ediyoruz ki kadın oranı düşük. İdarecilikte kadın yok denecek kadar az, temsil oranı çok düşük. Bu sayıları arttırabilmek adına ‘ne yapabiliriz?’den yola çıktık. Kadın Siyaset Akademisini gerçekleştirmeye karar verdik. Son 10-15 yılda yüzümüzü güldüren olumlu gelişmeler var. Bunun daha da artmasını istiyoruz.” dedi.

Yeni Yeni İlkler Yaşanır Oldu

KTÜ ve Trabzon Temsilciliği KADEM iş birliğinde yürütülen proje 5 hafta sürecek ve 5 hafta sonunda tüm katılımcılara sertifika verilecek. Sertifikada KTÜ ve KADEM logosu yer alacak. Bütün dersler KTÜ’lü akademisyenler tarafından, alanında yetkin kişilerce verilecek. Kadın Siyaset Akademisi ilk dersini geçtiğimiz gün gerçekleştirdi. KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Pınar Aydoğan,  ilk derste “Kadın Hareketleri” konusunu ele aldı.  “Kadın Siyaset Akademisi” projesine nasıl başlamaya karar verdiklerini anlatan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ile birlikte bu projeyi yürüttüklerini belirten KADEM Trabzon İl Temsilcisi Doç. Dr. Sevdegül Munga: “Karar alma mekanizmalarında fark ediyoruz ki kadın oranı düşük. İdarecilikte kadın yok denecek kadar az, temsil oranı çok düşük. Kadın kaymakamı, belediye başkanını, muhtarını, belediye meclis üyesini, dekanını, rektörünü, başhekimini hepsini çalıştık. Yeni yeni ilkler yaşanır oldu. Bu sayıları arttırabilmek adına ‘ne yapabiliriz?’den yola çıktık. Kadın Siyaset Akademisini gerçekleştirmeye karar verdik. Son 10-15 yılda yüzümüzü güldüren olumlu gelişmeler var. Bunun daha da artmasını istiyoruz” dedi.

Kadın Siyasiler Konuğumuz Olacak

Mungan: “Kadın Siyaset Akademisi 5 hafta sürecek. Cuma ve cumartesi günleri mesai saatleri dışında gerçekleşecek. Bütün derslerimiz KTÜ’lü akademisyenler tarafından, alanında yetkin kişilerce verilecek. Trabzon Üniversitesinden de yine bir hocamız konuğumuz olacak. Arada kadın siyasetçilerden sürpriz konuklarımız olacak. 5 hafta sonunda programız son bulacak. Bir sertifika töreni düzenleyeceğiz. Sertifikamızda KTÜ logosu olacak.” diye konuştu.
 

Editör: TE Bilisim