Daha önce Karşular Mahallesi Savalas Mevkii’nde 300 metrelik kablo çalınmıştı. Aynı hat üzerinden Halvonotu semtinden Kangeller Mevkii’nden Kadıralak Yaylası’na giden Türk Telekom’a ait telefon kablosu çalındı. Kablonun kesildiğini ve telefon direkleri arasında telefon kablosunun olmadığını gören vatandaşlar Emniyet güçlerine bilgi verdi.   Olay yerine gelen emniyet güçleri, yapılan hırsızlıkla ilgili tutanak düzenlediler. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

DERE YATAĞI MI ÇÖPLÜK MÜ?

Trabzon’un Tonya İlçesi Folderesi yatağına dökülen çöpler vatandaşın tepkisini çekti.

Kaleönü Mahallesi sınırları içinde eski Cunuka yolu yakınlarında Kurtis Mevkii’nde dere yatağına çöp döküldü. Eski naylon çuvallara doldurulan inşaat döküntüleri ile küllerin bulunduğu çöplerin görüntüsü görenlerin tepkisine neden oldu. Çöplerin dere yatağına dökülmesine tepki gösteren vatandaşlar, “Hangi çağda yaşıyoruz… Dere yatağına çöp dökülür mü? Çöp arabaları, zaten çöpleri topluyor. Bu çuvalları dere yatağına atan, kendi arazisine niye atmamış? Yetkililerin konuyu araştırmasını ve bu kirliliği kim yapmışsa cezalandırılmasını istiyoruz.” dediler.

SERİ KATİL BERAAT İSTEDİ

Ordu’da, farklı tarihlerde 8 kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu bulunan Mehmet Ali Çayıroğlu, yeniden hakim karşısına çıktı. Çayıroğlu mahkemede, “Maktulleri öldürmedim, beraat talep ediyorum” dedi.  Mahkeme heyeti, tutuklunun halinin devamına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

KORKUTAN KAZA

Bayburt'ta devrilen otomobilde sıkışan sürücü itfaiye ekiplerince çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. S.Ç. yönetimindeki 06 DE 1990 plakalı otomobil, Çaykara yolunda devrildi. Kaza yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Araçta sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerince çıkarıldı.Yaralı sürücü, sağlık ekiplerince Bayburt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

HAMDİ BEŞİR VİRÜSE YENİLDİ

Trabzon’un Araklı İlçesi Hürriyet Mahallesi sakinlerinden eski Araklı taksi esnaflarından Hamdi Beşir bir süredir covid 19 tedavisi görüyordu. Beşir yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Hamdi Beşir Hürriyet Mahallesinde toprağa verildi.

Trabzon'da fırtına çatıları uçurdu! 

Trabzon’da  dün gece saatlerinde etkili olan kuvvetli rüzgar, Şalpazarı’da  bir evin çatısı uçurdu,

İlçede etkili olan şiddetli rüzgar, Kireç Mahallesi’nde Şaban Metin’e ait evin çatısını uçurdu. Olay yerinde incelemelerde bulunan Şalpazarı Belediye Başkan yardımcısı Mustafa Özendi, yaptığı açıklamada, Şalpazarı ilçemizde gece saatlerinden itibaren etkili olan rüzgar  hayatı olumsuz etkilediğini söyledi. Özendi, “Fırtına sonu İlçemize bağlı Kireç Mahallesinde Şaban Metin’e ait  evin üstünü kapatan çatıyı kaldırarak evin üst kısmına attı.  Allah’a şükür herhangi bir canlıya zarar vermemesi tesellimiz.” dedi.

Trabzon'da 2 ilçede orman yangını çıktı! 

Trabzon'un Of ilçesinde gece saatlerinde ormanlık ve çalılık alanda çıkan yangın, komşu ilçe Sürmene'ye de sıçradı. Yangın, itfaiye ve orman işçilerinin çalışmasıyla büyük oranda kontrol altına alınırken, ekiplerin çalışmaları sürüyor

Of ilçesine bağlı Yazlık Mahallesi´nin yüksek kesiminde yer alan ormanlık ve çalılık alanda bugün saat 03.00 sıralarında bilinmeyen nedenle yangın çıktı. 

ihbar üzerine bölgeye itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yerleşim yerlerine uzak olan yangına ekipler müdahale ederken, vatandaşlar da destek verdi. Alevler rüzgarın da etkisiyle komşu ilçe Sürmene´nin İvyan mevkisine de sıçradı. 

Gece boyu süren çalışmalara Trabzon´un yanı sıra Rize, Gümüşhane ve Bayburt´tan takviye gelen Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri de eşlik etti. Yaklaşık 10 saatlik aralıksız süren çalışmayla yangın, büyük oranda kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışması sürüyor.

Editör: TE Bilisim