Mahalledeki asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyen Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç iki yıllık bir tecrübe birikiminin ardından 2016 yılında asfaltlama çalışmalarının daha hızlı ve rantabıl şekilde sürdürüleceğini söyledi. Ortahisar'da bu yıl 100 bin ton asfalt döküleceğini belirten Belediye Başkan genç  'İyi  bir program yaparak hazırlandık. Havalar müsaade ettiği sürece asfalt çalışmaları devam edecek' dedi. 

Başkan Genç, "Doğalgaz çalışmalarının ardından bozulan yolların tamamında onarım ve asfaltlama çalışmasını gerçekleştireceğiz. 2016 yılı asfalt planımız 100 bin ton civarında asfaltlama yapmaktır. Yani yaklaşık 55 kilometreyi kapsayacak asfalt çalışmamız olacak. Bununla beraber doğalgaz çalışmalarından sonra şehir merkezinden geçen bize ait yolların tamamında, doğalgaz çalışmalarının eksik bıraktığı bina bağlantılarını yapmak suretiyle, hem kaldırım yenileme, hem de parke taşlarını söküp yeni asfalt dökümü yapacağız." ifadelerine yer verdi. 

Amacımız Kalıcı Hizmetler Ortaya Koymak

Bütün mahallelerin iletişim, doğalgaz, TİSKİ ve diğer altyapı çalışmalarıyla ilgili planları kamu kurumlarından aldıklarını belirten Başkan Genç, bu tür çalışmaların yapılacağı yollarda Belediye'nin çalışmalarını ertelediklerini ifade ederek,  "Yapacağımız faaliyetlerden vatandaşlarımızın olumsuz bir şekilde etkilenmemesi için; kısa sürede bu çalışmalarımızı tamamlayıp ilçemizi bu sıkıntılardan kurtaracağız. 

Telekom'un, TİSKİ'nin proje yürüteceği ya da doğalgaz çalışmalarının olacağı yollarda bu faaliyetlerin tamamlanmasının ardından kendi çalışmalarımızı yapacağız. Belediyemizin kaynaklarını daha verimli kullanma adına, hem de vatandaşlarımızın şikayet ettikleri yap-boz türü çalışmaların tekrarlanmaması adına böyle bir metodu benimsedik. Böylece kalıcı ve kaliteli hizmetler ortaya koyacağız. Biz bu hizmetlerimizle anılmak istiyoruz. Ortahisar Belediyesi olarak sorumluluğumuzdaki yollardaki çalışmaları en kısa zamanda bitirmeyi hedefliyoruz. Özellikle kış çalışmalarından dolayı bozulan yollarımızdaki bütün sorunları ortadan kaldırdık." 

Öncelik Merkez Mahalle Yolları

"Çok yoğun bir şekilde çalışmamıza rağmen merkez mahallelerimizde hâlâ birtakım eksiklikler söz konusu. Tabi nüfus yoğunluğu itibarıyla ilk önce merkez mahallelerimizin yol sorunlarını tamamen ortadan kaldırıp çevre ve kırsal mahallerimizde de çalışmalarımızı söz verdiğimiz gibi görev süremiz sona ermeden bitireceğiz. Merkez mahallelerimizde artan trafik yoğunluğuna karşı bir yandan yol güvenliğini ve ulaşım kolaylığını sağlamaya yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Diğer yandan da kırsal mahallelerimizin yol problemlerini ortadan kaldıracağız." diye konuştu.  
 
Editör: TE Bilisim