Gökçeköy Ortaokulu binasında düzenlenen kursa Gökçeköy’ün yanı sıra, Sinlice ve Kuzuluk’tan toplam 61 kursiyer katıldı. Ziraat Mühendisi Hüseyin Rahmi Türker ve Veteriner Hekim Reşat Baş tarafından 2 haftada 80 saat süreyle eğitilen kursiyerlerden 9’u yapılan değerlendirmede 100 tam puan aldı. Bunlar arasında çekilen kurada Sinlice Mahallesi’nden Temel Karadeniz’e, Şalpazarı Kaymakamlığı SYDV tarafından bir süt ineği hediye edildi.

Hayvancılığa yönelin

Belge töreninde bir konuşma yapan Şalpazarı Kaymakamı Murat Beşikci, fındık arazisi rantabl olmayan vatandaşların fındıkları sökmelerini ve hayvan yetiştirmeye yönelik yem yetiştirmelerini istedi. Kaymakam Beşikci, “Fındıktan ne kazanıyorsun biz 3-4 yıl sübvanse edelim. Yeterki hayvancılıkla uğraşsın. 2 senede bir don vuruyor, bir sene az ürün alıyor, iki sene hiç almıyor. Orada arazi yatıyor boşu boşuna. Sökelim fındık ağaçlarını, orada hayvanlara yem yetiştirilsin. Ağaç başına para verelim gerekiyorsa. Her sene oradan ne kadar ürün alıyorsa peşin biz verelim” dedi.

Törene katılan Sri Lanka Trabzon Fahri Konsolosu İşadamı Atilla Ataman da kursiyerlere belge verirken yaptığı konuşmada, üreticiye doping yapacak taahhütlerde bulundu. Törene; Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Metehan İlarslan ile İl ve İlçe Personeli, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Mis, İlçe Emniyet Amiri Sezer Turan, Belediye Başkan Yrd. Faruk Beldüz,  Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Temel Dural, Gökçeköy Muhtarı Turan Köse, Kuzuluk Muhtarı Kadem Tok, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
 

Editör: TE Bilisim