İnsanların doğduğu andan itibaren istek ve ihtiyaçları kendilerini göstermeye başlıyor. İhtiyaçlar; insanlar için yaşamsal bir önem taşırken ve karşılanmadığında bir eksiklik ve güçsüzlük hissettirirken, isteklerimiz ihtiyaçlarımızı karşılamak için bizleri tetikleri ve dürtülüyor.
 
3 BAŞLIKTA SORDUK
 
İnsan ihtiyaçları ve istekleri sonsuzdur ve hiç bitmez. Bu nedenle de insanlar sürekli ihtiyaçlarını giderebilmek için alışveriş yaparlar ve ihtiyaçlarını gidermeye çalışırlar. Giresun sokaklarında halka mikrofon uzatan Taka Gazetesi, bir ürün alırken ucuzluk mu kalite mi diye sordu, halktan farklı yorumlar geldi. Halkın çoğunluğu kalite derken, bir grubu ucuzluk, bir diğer grubu ise hem ucuzluk hem kalite dedi.Taka Gazetesi Haber Muhabiri Sedat Karakaya,Giresun sokaklarında halka 3 ana başlıkta soru sordu. Ucuzluk, kalite, hem ucuzluk hem kalite anketinden ‘kalite ‘çıktı!
 
KALİTE AĞIRLIKTA OLDU
 
Ankete katılan birçok vatandaş ‘kalite’ derken bazıları ise farklı görüşü savundu. Ömer Çiyan ve Ayhan Taşhan adlı vatandaşlar hem ucuzluk hem kalite derken, Onur Sarı ve Mert Cömert kalite dedi. Ankete katılan yine bir diğer isimlerden Mehmet Ali Harmanşah ve Fatih Çakır esnaf olduklarını belirterek kendi çerçevesinden yorumladılar. Harmanşah ve Çakır, “Kalite önemlidir, ancak parası olmayan için ucuzluk da önemlidir” diyerek objektif yorum yaptılar. Hasan Altun ise hem kendi hem de öğrenci nazarında yaptığı değerlendirmede ucuzluk ve kaliteyi ön planda tuttuğunu söyledi. Abdullah Gündoğdu, Murat Bıyıklı ve Muharrem Algül  adlı bir başka katılımcılar da  kalite diyen isim oldu.
SEDAT KARAKAYA
 

Editör: TE Bilisim