Kızılay sağlık personellerinin muayenesinin ardından kanlarını veren öğrenciler acil durumlar için herkesi kan vermeye çağırdı.  İlk defa kan bağışında bulunduklarını belirten öğrenciler, o nedenle biraz heyecanlı olduklarını belirterek, "Kan hayati bir konu... 

Herkesin kana ihtiyacı olabilir. Kimin, ne zaman kana ihtiyacı olacağı hiç belli olmaz. Bu verdiğimiz kanlar belki de bizim yakınlarımız tarafından da kullanılacak. İlk defa  kan veriyoruz. O nedenle biraz heyecanlıyız. Kızılay görevlileri kan vermemiz gerekli incelemeleri ve muayeneleri yaptı. Heyecanımızı yenmemiz bize rahatlatıcı ve bilgilendirici açıklamalarda bulundular. 

Zaman zaman kan ihtiyacı için çeşitli duyurular yapılıyor. Çok acil kana ihtiyaç duyulan durumlar oluyor. Askerlerimiz, polislerimiz veya vatandaşlarımızın kan ihtiyacı Kızılay'dan tarafından karşılanıyor. Trafik kazalarında da acil kana ihtiyaç duyuluyor. O nedenle kan vermenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ve herkesi kan vermeye çağırıyorum. Bir yaşamın kurtarılmasına yardımcı olmak kadar güzel bir şey olduğunu zannetmiyorum." diye konuştu.  
 

Editör: TE Bilisim