Karadeniz Teknik Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (Farabi Hastanesi)’nde daha önce kiralama yoluyla hizmet veren PET-CT cihazı, şimdi satın alındı. PET-CT cihazının hizmete açılışı ve Kardiyopulmoner Rehabilitasyon Ünitesi’nin açılışına Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Başhekim Prof. Dr. Celal Tekinbaş, cihazın hastaneye kazandırılmasında önemli katkıları olan dönemin rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, cihaz sorumlusu nükleer tıp uzmanı Doç. Dr. Bircan Sönmez ile çok sayıda davetli katıldı.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, PET-CT cihazının kanser teşhisinde önemli olduğunu ifade ederek, “Hastanemize dönemin rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal Hocamızın girişimleri ile kazandırılan cihazımızın kullanımına başladık. Daha önceden firmalardan kiralanan bu cihaz 10 Milyon TL’ye mal oldu ve hastanemizin öz malı cihazımızdır. Norolojik ve kardiyolojik hastalarda alzamier demans hastalığı alanlarında da kullanılıyor. Daha çok onkolojik hastalığında kullanılıyor. Bir aydır çekimler yapılıyor. Hastalarımıza en fazla 10 güne randevu veriyoruz ve 2 günde sonuçları çıkıyor. Bölgemize ve hastanemize hayırlı olsun” dedi.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, cihazın tüm bölgeye önemli hizmet vereceğinin altını çizerek, “Önemli bir süreç geçiriyoruz. Sağlık camiamız bu işin cephesinde en büyük mücadele veren kahramanlarımız. KTÜ tip fakültemiz bölgemizde önemli hizmet veriyor. Bölgemize hitap ediyor. Tıp fakültemizin gelinen noktada hizmetlerin daha iyi götürülmemesi için açılısını yapacağımız cihaz üniversitemizin kendi cihazın önceden firmalardan kiralanıyordu. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

BAHATTİN BAŞTÜRK

Editör: TE Bilisim