Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ülkemizde alınan tedbirler kapsamında eğitim- öğretim ve Üniversite kurumlarında önlemler alınmaya devam ediyor.
Karadeniz Teknik Üniversitesi Kampüs içerindeki Cafe işletmecisi Abdurrahim Güneş, “Pandemi döneminden beri gelir anlamında ciddi darbe yedik. Acaba lise ve orta öğretim gibi Üniversitelerinde ileriki bir tarihte başlanması gibi bir açılış tarihi belirlenirse kantin işletmecileri olarak ne kadar zorlu ve sancılı bir süreç yaşayacağız” dedi.

YÖK AÇILIŞI SENATOYA BIRAKTI

İşletme sahibi Güneş, “24 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’an Üniversitelerin açılması konusunda yapacağı açıklamayı dört gözle bekliyoruz. 31 Ağustos’da açılması planlanan okulların uzaktan eğitim şeklinde ve 21Eylül de Bilim Kurulu’nun kararıyla yüz yüze eğitime kademeli olarak yapılacak. Gözler YÖK kararında” dedi.

Üniversitelerin açılış tarihi ile ilgili açıklama YÖK Başkanı Yekta Saraç’tan geldi. Başkan Saraç konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün itibariyle üniversitelerimizin eğitim öğretim takvimlerini 1 Ekim sonrasında başlayacak şekilde planlamalarını istedik. Kampüslerdeki öğrencilerin seyreltilmesi, hareketliliğin azaltılması için üniversitelerimize karar alma süreçlerinde geniş imkan tanıdık” dedi.

İşletmeci Güneş, “İleriki bir tarihe ertelendiği için Kantincilerin endişeli bekleyişi devam ediyor. Elbette sağlık her şeyden önemli sağlığımızı kaybetmemiz mi önemli paramızı kaybetmemiz mi önemli elbette yaşanan sıkıntıyı tüm ülke olarak atlatacağımıza inanıyoruz sabırla bu günlerin geçmesini bekliyoruz” İfadelerini kullandı.

ÖNCE SAĞLIK

Abdurrahim Güneş, “ Aktif olarak tek kantin işletmesi biziz, diğer cafe ve kantinler üst makamlara yazı yazarak kira vermemek adına kantinlerini geçici süreyle kapatmak zorunda kaldılar. Bizde işletme olarak akademisyenler ve diğer üniversite çalışanlarına hizmet sunuyoruz süreç uzamasını kimse istemez ileriki tarihlere ertelenmesi ödemeler kiraların ödenmesinde gelir kaybımız olacağı için vakaların artmasıyla birlikte bizleri zor bir sürece doğru itecektir.  Üniversiteler açılsın desek parayı düşünmüş oluruz öyle de düşünmüyoruz ama maddi olarak zora girebiliriz. Önce sağlık gerisi zaten teferruat” dedi.

BURAK KOÇ
Editör: TE Bilisim