Özel sağlık sektörü, Türkiye’nin dünyada rekabet gücüne sahip sektörlerinden biridir. Trabzon ise bu alanda bölgenin yıldızı konumunda yer alıyor. Özel 7M Hastanesi Trabzon’da en büyük sağlık kuruluşlarından biri olma yolunda ilerliyor. Tecrübeli kadrosuna her geçen gün bir yenisini ekliyor. Hastanenin Başhekimi Opr. Dr. Ayhan Çağılcı ile özel hastaneleri, sağlık sektörünü konuştuk. 

ŞİFA DAĞITIYORUZ

Trabzon’da hasta profiline her geçen gün yeni yüzler ekleniyor. Çünkü Trabzon bölgenin merkezi konumunda ama en önemlisi Kafkasyaya açılan bir kapı. Bir sağlık kapısı. Ben buna ‘kuzeyin şifa yüzü’ diyorum. Trabzon’u böyle adlandırıyorum.

HASTA OLMADAN ÖNLEM ALMAYI İSTİYORLAR

Bunu sadece hasta profili olarak görmektense bir de şu var, insanlar artık hasta olmadan önlem almak istiyorlar. Kontrollerini planlı programlı yaptıranlar her geçen gün artıyor. Belkide son yaşanan pandemi süreci bunda etkili olmuştur.

Bu sürecin bazı yan etkilerini yaşıyoruz, yaşamaya devam edeceğiz. Kimileri de hastanelere gitmekten korktu. Vücudun kendi kendine geliştirdiği hastalıklar devam etti ve tedavi de edilemedi. Örneğin kalp hastalıkları… Sonuçta bu dönemde de yağlı yemeklere devam edildi. Bazı öğünlere dikkat edilmedi ve en önemlisi de kanser… Vücut üretiyor çünkü.. Hastanelere başvurulmadığı için teşhis gecikiyor.  Hastanelere gelemeyen korkanlar hala var şu anda ve şunu bilmiyorlar; Şu anda hastaneler en temiz ve riski düşük yerler.

YÜKSEK HASTA POTANSİYELİ 

7M Hastanesi olarak Sarp kapısından bile hasta almayın nakil etmeyi düşünüyoruz. Bu gibi sağlık hizmetlerini vermek istiyoruz. Şu anda ekip arkadaşlarımız bunun çalışmasını yapıyorlar. Yakında bazı yatırım ve projeleri hayata geçireceğiz. Sağlık sektörü durdurulamaz. Sağlık alanında yapılan her yeni adımın güçlenerek devam edeceğini düşünüyoruz. Balkanlarda yüksek hasta potansiyeline sahibiz.

YÜZÜ GÜLSÜN İSTİYORUZ 

Hastalalarımızla yaşadığımız bazı diyaloglar var. Yöreye has bölgemize uygun esprili diyaloglar. Bazen hastayla doktor - hasta ilişkisinden çok, dertleştiğimiz yeri geldiğinde hüzünlendiğimiz oluyor. Kimisi gelip sadece derdini anlatıp gidiyor. Kimi hastalarımız, “Sizi görmek için buraya geldim” diyor. İşte bizim amacımız da bu.. Biz bu güveni tahsis etmek için varız. Bu güven tedavinin ilk adımı olduğuna inanıyoruz. Kimse sorun yaşamadan hastanemizden tedavi olarak ayrılsın ve yüzü gülsün istiyoruz.

O BÜYÜK ÇARKIN DİŞLİSİ 7M’DİR

Şu ana kadar ekip arkadaşlarımızla başardığımıza inanıyoruz. Tabiki kimi zaman istenmeyen anlarla karşılaştığımız olmuştur. Ama çözme konusunda çok ciddi uğraş veriyoruz. Sadece hastaya ilaç vermek, ona operasyon yapmak değildir tedavi etmek.. Özel sağlık sektörü bu alanda Trabzon’da ciddi değişimler ve dönüşümler yaşadı. O çarkın en büyük lokomotifi, dişlisi 7M’dir.

Editör: TE Bilisim