Bayburt'ta kar yağışı dolayısıyla eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Bayburt Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kentte gün içerisinde etkisini gösteren kar nedeniyle Çarşamba günü Bayburt genelinde ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitime bir gün ara verildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca kamu kurumlarında görev yapan engelli personelin aynı gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Köy Okulları Tatil Edildi

Giresun'da etkili olan kar yağışı sonrası, Giresun İl Özel İdare yetkililerinden alınan bilgiye göre, Giresun Merkez’de 28, Alucra ilçesinde 29, Çamoluk ilçesinde 8, Çanakçı ilçesinde 4, Dereli ilçesinde 8, Doğankent ilçesinde 7, Espiye ilçesinde 9, Güce ilçesinde 4, Piraziz ilçesinde 9, Şebinkarahisar ilçesinde 59, Tirebolu ilçesinde 4 ve Yağlıdere ilçesinde 19 olmak üzere 197 köy yolu ulaşıma kapandı. 

Öte yandan Giresun Merkez Okçu köyü, Şebinkarahisar ve Alucra ilçelerinde, Bulancak ilçesine bağlı Aydındere ve Kovanlık beldesinde, Tandır, Elmalı, Damudere, Bayındır ile Derecikalan köylerinde bulunan okullarda eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildi. Yağlıdere ve Güce ilçesinde ise taşıma merkezli tüm köy okulları tatil edildi.

Kar Yağışı Aralıklarla Devam Edecek

Gümüşhane’de dün sabah saatlerinden itibaren yağmurla başlayan ve akşam saatlerinde etkili kara dönen yağışın ardından bazı ilçelerde ki okullar tatil edildi.  Sabah 09.00’dan itibaren başlayan ve akşam 17.00’a kadar devam eden yağış miktarı metrekareye 8 kilogram olarak gerçekleşirken, bu saatte başlayan kar yağışı ise 23.00 itibariyle 11 santimetreye ulaştı. Yağışın ardından Gümüşhane Valiliği yaptığı yazılı açıklamayla Şiran, Kelkit ve Köse ilçelerindeki tüm okullarda eğitime bir gün ara verildiğini, Merkez ilçe, Torul ve Kürtün ilçelerinde ise taşımalı sistemle eğitim yapılan okullarda eğitime ara verildiğini duyurdu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Valiliğimizce, meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirme sonucu, İlimiz merkez ve ilçelerinde yaşanan aşırı soğuklara bağlı buzlanma ve beklenen kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla, Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerimizde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel okul öncesi, ilkokul, lise, yaygın eğitim, özel eğitim okul ve kurumlarında eğitim-öğretime 14 Aralık 2016 Çarşamba günü 1 gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür. Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerimizde aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır. Gümüşhane Merkez, Torul ve Kürtün ilçelerimizde ise; taşıma yoluyla eğitime erişimini sağlayan resmi ve özel okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve özel eğitim öğrencilerimizin 14 Aralık 2016 Çarşamba günü 1 gün izinli sayılmaları uygun görülmüştür. Kamuoyuna duyurulur.” Son Meteorolojik değerlendirmelere göre Gümüşhane’de hava sıcaklığında düşüş yaşanacak ve Çarşamba günü kar yağışı aralıklarla devam edecek.

1 Gün Ara

Ordu'da akşam saatlerinde başlayan ve yüksek rakımlı ilçelerde etkili olan kar yağışı sebebi ile Aybastı, Korgan, Gölköy, Mesudiye, Gürgentepe, Kabataş, Çaybaşı, Ulubey ilçesindeki okulların tamamında ve akşam saatlerinde açıklanan Akkuş ilçesindeki taşımalı okullarda eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildiği belirtildi. Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Kar yağışı sebebi ile Aybastı, Korgan, Mesudiye, Gürgentepe, Gölköy, Kabataş, Çaybaşı, Ulubey ilçelerimizdeki tüm okullarda ve Akkuş ilçesinde ise taşımalı eğitim veren okullarda 14 Aralık Çarşamba günü eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir" denildi.

348 Köy

Rize’de geçtiğimiz gün yeniden etkili olan soğuk hava ve kar yağışı 348 köy ve mahalle yolunda 186’sını araç ulaşımına kapattı. Yüksek kesimlerde yağan kar geçtiğimiz hafta yağan karla birleşerek yaklaşık 1 metre kalınlığında kar örtüsü oluşmasına neden oldu. İl Özel İdaresi ekipleri geçtiğimiz gece başladıkları kar temizleme çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.  Öte yandan soğuk hava ve kar yağışının hafta sonuna kadar etkisini sürdüreceği bildirildi. Rize’de il genelinde okulların tatil edildiği ilçe bulunmuyor.
 

Editör: TE Bilisim