Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Gürcistan Başkonsolosu Avtandil Mikatsadze’yi makamında kabul etti. Kaymakam Hatipoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada her iki ülke arasında dostluk ilişkilerine dikkat çekerek, Cumhurbaşkanımız “Komşularla Sıfır Sorun”  sloganına vurgu yaptı.

 “Farklılıklar zenginliklerimizdir, Karadeniz Gürcüsüz düşünülemez” diyen Kaymakam Hatipoğlu, “Türkiye, dış politikasını bu anlayışla küresel ölçekte uygularken, bunun olumlu sonuçlarını en yakınında, yani komşularıyla ilişkilerinde görmeye özel bir önem vermektedir. “Komşularla Sıfır Sorun” söylemi, bu bakımdan sınırdaş olduğumuz ülkelerle ilişkilerimizde beklentilerimizi özetleyen bir slogandır. Türkiye, komşularıyla ilişkilerini tüm sorunlardan arındırmayı, en azından mümkün olduğu kadar azaltmayı istemektedir. Komşularıyla ilişkilerindeki gelişmeleri ve benimsediği “sıfır sorun” politikası, Türkiye’nin barış ve istikrar yolunda ne kadar içten ve kararlı olduğunu açıkça göstermektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, ciddi sorunların ve katliamların yaşandığı ve istikrarsızlık unsurlarının barındığı yakın bölgemizi tüm insanlığın çıkarlarına hizmet edecek bir dostluk ve işbirliği havzasına çevirmek en büyük hedefimizdir.”dedi. Trabzon’da 10 bin 500 Türkiye’de ise 3 milyon Suriyeli mülteci barındığını hatırlatan Kaymakam Hatipoğlu, “Türkiye zorda kalanların rahat sığınacağı ve güven duyacağı bir ülke olmuştur”  dedi.
 
Türkiye’den Her Türlü Desteği Aldık

Türkiye-Gürcistan arasındaki Serbest Ticaret Anlaşmasına bakıldığı zaman Türklerin Gürcü ekonomisine katkılarına dikkat çeken Gürcistan Başkonsolosu Avtandil Mikatsadze, “Günümüzde Türkiye Gürcistan’ın en büyük ticari ortağı konumundadır. Birçok Türk yatırımcı Gürcistan’a gelerek inşaat ve turizm gibi alanlarda yatırımlarda bulunmuştur. Batum’daki yatırımcıların yüzde 80’i Türk işadamlarıdır” dedi. Türkiye her zaman bizim toprak bütünlüğümüzü korudu diyen Gürcistan Başkonsolosu Avtandil Mikatsadze, “Biz Türkiye’den her türlü desteği aldık. Bu altın harflerle bizde saklıdır. Güçlü Türkiye, güçlü Gürcistan demektir. Dünya büyük bir ekonomik kriz yaşıyor. Türkiye bu kadar mülteci ağırlamasına rağmen bu krizleri başarı ile atlatmlası takdire şayandır” dedi. Türkiye’de çok sayıda Gürcü yaşadığına dikkat çeken Başkonsolos Avtandil Mikatsadze, “Burada yaşayan soydaşlarımızın mutluluğunu ve  çok önemli yerlere geldiğini görmek bize büyük mutluluk veriyor”dedi. Başkonsolos Avtandil Mikatsadze, Kaymakam Numan Hatipoğlu’nu Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu açılışına ve Batum’a davet etti.
 

Editör: TE Bilisim