Mutlaka Rize…

Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Erzincan Trabzon Demiryolu hattı projesine karşı olduklarına vurgu yaparak, “Üstten aşağıya hangi ile demiryolu inerse insin bir ilin mutluluğu diğer ilin mutsuzluğu olamaz. 

Elbetteki Karadeniz’e demiryolu istiyoruz ama aklın yolu bir bu da Samsun Sarp Demiryoludur. Yapılması gereken Samsun Sarp Demiryoludur. Karadeniz’in bunu mutlaka başarması lazım. TOBB’un da görüşü bu yönde diğer oda başkanlarımızın da görüşü 3 aşağı 5 yukarı aynı yönde. Üstten aşağıya hangi ile demiryolu inerse insin bir ilin mutluluğu diğer ilin mutsuzluğu olamaz. Samsun Sarp Demiryolu demek, bırakın Gürcistan’ı oradan Azerbaycan’a, Ermenistan’a Kafkaslara bağlanması demek” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Müjde Vermeli

Samsun Sarp Demiryolu Projesinin 2019 seçimleri öncesi tarihi bir fırsat olduğuna vurgu yapan RTSO Başkanı Karamehmetoğlu, Cumhurbaşkanının büyük projelere alıştırdığı Karadeniz’e yeni büyük bir proje müjdesi vermesi ve bu müjdenin de Samsun Sarp Demiryolu Projesi olması gerektiğini vurguladı.

Tren yola çıkarsa Bayburt’tan geçer

Bayburt’ta basın mensuplarıyla bir araya gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, kentte gerçekleştirilen yatırımlar konusunda açıklamalarda bulundu. Özellikle gündemi yoğun bir şekilde meşgul eden “demir yolu projesi”nin Bayburt’tan geçip geçmeyeceği ve eski sanayi bölgesinde gerçekleştirilmesi planlanan kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Ağbal, demiryolu hattıyla ilgili olarak “Eğer tren yola çıkarsa mutlaka Bayburt’tan geçer” ifadesini kullandı.
 
İşte TCDD yayınlanan güzergah

Tartışmalar devam ederken Erzincan-Trabzon Demiryolu projesinde tartışılan güzergahlardan resmiyet kazanan tek güzergahın Erzincan-Gümüşhane-Trabzon arası olan hat olduğu öğrenildi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları resmi web sitesinde yer alan projeler bölümünde plananlar demiryolları projelerinde Erzincan-Trabzon Demiryolu projesi yer aldı. Projenin haritası ile birlikte planlanan 16 proje arasında yer alan Erzincan Demiryolu Projesinde güzergah olarak Erzincan-Gümüşhane-Trabzon üzeri hat tek hattın olduğu görüldü. Diğer hatların yapımının henüz netlik kazanılmadığı ilk etapta yapılacak olan hattın Erzincan’dan başlayıp Gümüşhane’den geçip Trabzon’da biteceği öğrenildi. TCDD’de belirtilen projeye göre Gümüşhane’nin Kelkit ve Torul ilçelerinde istasyonların olacağı görülürken diğer hatların oluşup oluşmayacağının henüz netlik kazanılmadığı öğrenildi.
ATAKAN TOK

Editör: TE Bilisim