Trabzon Aile ve Sosyal hizmetler İl Müdür Yardımcısı Esengül Kibar, “Sevgi Çadırı” hakkında önemli bilgileri ve tüm detaylarıyla bizlerle paylaştı. Kibar, ”Kurulan bu “Sevgi Çadırı’nın” Amacı, kadın konuk evinde kalan kadınlar, istismara uğramış çocuklar, üretici kadınlar ve engelli çocuklarla beraber yapmış oldukları çalışmalar Sevgi Çadırı kapsamında Dünya Kadınlar Günü kapsamıyla halkla buluşturdular. Burada dezavantajlı grupların çalışmaları yapılıyor bir nevi farkındalık etkinliği yapıyoruz. Farkındalık çalışmalarını müdürlüğümüz kapsamında önemsiyoruz.


İstismar mağduru çocuklar ilk kez ‘Bunu Ben Yaptım’ dediği çalışmalarını burada göstererek yaptıkları emeklerin karşılığında mutluluğu tadıyorlar” dedi.

Bu Yıl Farklı

Kibar,   proje ile ilgili bilgi vererek kadınlar için fırsat olduğunu söyledi. Kibar, emekçi kadınlara vurgu yaprak, ”Her yıl çiçekle böceklerle karnaval havasıyla kutlanan kadınlar gününü bu yıl bir farklı yapan emekçi kadınların gücünü göstermekti. Sloganımızda bu aslında “Hoyrat İklimin Güçlü Kadınları” bu kapsamda hem farkındalık hem de emekçi kadınların Kadınlar Günü kutlamalarından daha çok emek veren üreten kadınların çalışmalarını sunmaktır. Burada bunları sergilemek için hiçbir olanağı olmayan kadınların bu özel gün onlar için fırsat olduğudur.” diye konuştu.

Burak KOÇ
 

Editör: TE Bilisim