Karadeniz Bölgesi’nde sonu gelmeyen yol çilesine bir örnek daha geldi. Giresun’un Yağlıdere ilçesine bağlı Ortaköy Köyü, Kuzağzı mevkiinde yaşayan aileye istenen yol yıllardır getirilemedi.

1984 yılından beri çalmadık kapı bırakmayan ve evlerine ulaşım için yol isteyen Kaya Öztürk(61) evli ve 7 çocuk babası. Eşi Ayşe Öztürk( 40) ile beraber köy ana yolundan evlerine bağlantı yolu isteyen aile yıllardır patika yolu kullanıyor.  

37 yıldır yolları olmayan Kaya Öztürk; "Bu konuda çok mücadele gösterdim ancak başarılı olamadım. Son olarak Yağlıdere'ye atanan bayan Kaymakam talimatıyla köyümüze heyet geldi. Bundan bir buçuk ay önce gelen heyet durumu gördü.

Yolumuz yok; bir taraftan 350 metre, diğer taraftan 250 metre yola ihtiyacımız var. Bunlardan biri de olsa olabilirdi ama olmadığı için tüm yükümüzü bu yoldan sırtımızda taşıyoruz" diyerek sıkıntılarını dile getirdi.

Seslerini yükselten ve “Artık bu çağda yolsuz kalmak istemiyoruz” diyen Ayşe Öztürk ise kayınvalidesi Hanife teyzenin çok yaşlı olduğunu belirterek doktora götürmek için sırtlarında taşıdıklarını söyledi.

Sedat KARAKAYA

Editör: TE Bilisim