Vatandaşlarla yaptığı görüşmeler sonrasında konuyu gündeme getiren CHP Trabzon milletvekili Ahmet Kaya, Akyazı'ya haksızlık yapıldığını ve Akyazı otobüs bilet fiyatlarının ucuzlatılması gerektiğini ifade ederek eşitsizliğin ortadan kaldırılmasını istedi.

YÜZDE 20 ZAM

2014 yılından 2019 yılına kadar özel halk otobüsleri tarafından ulaşımı sağlanan Akyazı mahallesinde, kişi başı 2.85 TL olarak belirlenen tarife üzerinden zarar ettiği gerekçesi ile hizmeti bırakan özel halk otobüsleri yerine Trabzon Büyükşehir Belediyesi otobüsleri hizmet vermeye başlamıştı. Akyazı'ya yolcu taşıyan Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin bilet fiyatlarına yaptığı yüzde 20’lik zam sonrasında kişi başı ücret 2.85 TL’den 3.45 TL’ye çıkartıldı.

TEŞEKKÜR EDİYORUZ ANCAK…

Konuyu değerlendiren CHP Trabzon milletvekili Kaya; "Özel halk otobüslerinin işi bırakmasından sonra mahalle halkının mağduriyet yaşamaması için ulaşım işini devralan Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Ancak burada bir haksızlık bir yanlışlık var! Akyazı Otobüs bilet fiyatları benzer mesafedeki bazı mahallelere göre çok daha pahalı. Moloz Mevkii’nden Akyazı Mahallesi’ne yaklaşık 16 km’lik bir yol var. Akyazı Mahallemize 3.45 liraya yolcu taşıyan Trabzon Büyükşehir belediye otobüsleri eşit mesafedeki bazı mahallelerimize 1.80 liraya yolcu taşıyor. Akyazı’yla aynı mesafelere 1.80 lira olan otobüs bilet fiyatları Akyazı'ya neden 3,45 lira? Akyazı otobüsleri neden 2 kat daha pahalı? Böyle şey olur mu, böyle uygulama olur mu? Bu ayrımcılık vatandaşlarımızı mağdur ediyor. Bu yanlıştan bir an önce dönülmeli, Akyazı bilet fiyatları ucuzlatılmalıdır” dedi.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

“Akyazı mahallemizde resmi rakamlara göre 2 bin 710 vatandaşımız yaşıyor. Trabzon Büyükşehir belediyesi yetkililerine sesleniyorum, bu insanlarımıza yapılan haksızlığın acilen düzeltilmesi lazım, bu eşitsizliği bir an önce çözülmesi lazım. Konunun takipçisi olacağız.”

İMZA TOPLADIK, DİLEKÇE YAZDIK BEKLİYORUZ

“Tarifenin aynı konumdaki diğer mahallelerle eşitlenmesi için Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı’na talepte bulunduklarını ifade eden Akyazı Mahallesi Muhtarı Erkan Akpınar, “Akyazı Mahallesi sakinleri bu eşitsizliğin son bulmasını bekliyor. Mahalle sakinlerinden imza topladık ve belediyeye dilekçe yazdık. Bize konunun değerlendirileceğini ifade ettiler. Henüz bir karar çıkmadı.”

Editör: TE Bilisim