Burada nakliyecilerimizin sorunlarını çözmek için bulunuyorum. Türk Nakliyecilerinin Rusya üzerinden Asya ülkelerine çalıştığı araçlar Rus transit geçiş belgesinin geçen hafta Cuma gününden itibaren bitmesinden dolayı Türk Plakalı TIR’lar Hopa’da valiliğimizin işlettiği TIR Parkında bekliyorlar” dedi.  Araçların TIR parkında beklemesini de eleştiren Özer, “Uzun süren mücadelelerimizin sonucunda Salı günü geçiş belgelerimizi Rus devletinden aldık.
 
Türk Büyük elçiliğinin diplomatik kargoda diretmesinden dolayı 3 gün sonra yani Cuma günü Ankara’ya geldi. TOBB’un gayretleri sonucunda da inşallah bu gece yarısından sonra Hopa’da olacak. İhracatımızı taşıyan ve mecburi olarak bu geçiş belgesini almak için TIR parkında bir haftadır perişan olan nakliyecimizden, valiliğimiz tarafından 77 saatten sonra ekstra park ücreti talep edilmektedir. Biz dünya yollarında zaten yeterince soyuluyoruz, kendi yetkililerimiz de bizden ekstra para istiyor. Siz bu nakliyecilerin araçları büyük diye kazançlarını da çok büyük mü zannediyorsunuz. Her taraftan bizi tırpanlamaya çalışıyorsunuz. Bir TIR’ın bir parka çekilmesi için park alanları oluşturmak başlı başına becerisizliktir. Bir TIR ihracat yükünü yüklemişse o araç varış noktasına gidecek ve yükünü teslim edecek ki ülkemize döviz girsin. Siz TIR’ın gümrükten çıkması için önce park alanı oluşturuyorsanız bundan utanç duymanız lazım.
 
Ayrıca biz size belge sağlayamadık, nakliyecinin baskısı ve bazı yetkililerin ilgilenmesi sonucu alınan belgeler 5 günde Moskova’dan Türkiye’ye geliyor. Balıkçı kayığı ile getirseniz daha hızlı gelirdi. Bir de park parası talep ediyorsunuz. Yazık günah değil mi? Ben bir haftadır yüklü olarak park da niçin bekliyorum? Ben nakliyeci olarak parklarda niye bekliyorum. Dünyada yaşanan tüm engellemelere, eşitsizliklere rağmen biz hala daha Türk Plakası ile dünya yollarında dolaşıyoruz. Bir de siz bizi bunaltmayın. Biz alınan paranın miktarında değiliz. Bu yanlış uygulamalar artık bize dokunuyor” diye konuştu.
 

Editör: TE Bilisim