Trabzon’a Katkı Sağlıyor

10 Aralık 2011 yılında yapılan anlaşmayla Gürcistan’a kimlikle geçiş başlamıştı. Kumarhaneleriyle ünlü olan Batum şehri ise, bölgemizdeki iş adamlarının para kaybına sebebiyet verdiği, vizesiz geçişin bölgeye iyi anlamda katkı sağlamadığı konuşuluyordu. Batum’la bugünlerde ticari anlaşmalar yapılıyor. İki şehir arasındaki ticaret Trabzon’a ve bölgeye kazandırıyor. 

Ticari İlişkiler Güçlendi

Önceki gün Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu başkanlığındaki Trabzon heyeti, Gürcistan’ın Batum şehrinde düzenlenen 7. Uluslararası Yapı İnşaat Teknolojileri ve Emlak Fuarı’nın açılışına katıldı. Başkan Hacısalioğlu, “Batum ve Trabzon’da son dönemde emlak sektöründe büyük bir canlılık yaşanıyor” dedi.

Avrasya Üniversitesi 2018’de Batum’da
 
Öte yandan Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız ve Hacısalihoğlu, Batum’da açılacak olan Avrasya Üniversitesi’nin binasında yapılan çalışmaları inceledi. 

Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, 2018 yılında Batum’da öğrenci almaya başlamayı hedeflediklerini, satın alınan binada tadilatların hızlandırdığını ifade ederek, “Avrasya Üniversitesi’nin ilk yurt dışı açılımını komşumuz Batum’da yapıyoruz. Batum’da eğitime yaptığımız yatırımla güzel bir eseri hayata geçiriyoruz. Hedefimiz 2018 yılında hukuk fakültesi ile kapılarımızı açmaktır” diye konuştu.

 
Editör: TE Bilisim