Klinikte bir ay içinde 103 sokak kedisi ile 12 köpeğin tedavisi yapıldı. Diğer yandan 65 kedi de kısırlaştırıldı. Acil durumlarda sokak köpeklerinin de ilk müdahalesinin de yapıldığı klinikte yavru, hasta ve yaralı kediler veterinerler tarafından dikkatli bir şekilde tedavi ediliyor. Tedavisi biterek sağlığına kavuşan hayvanlar tekrar yaşadıkları ortamlara bırakılıyor.  Küçük Dostlar Kliniği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Ortahisar Belediyesi’ne devredilen 972 m² alan üzerinde 130 m² prefabrik yapı olarak inşa edildi.   
 

Başkan Genç, kliniğin kısa süre içinde Ortahisar ilçesinde bulunan yaklaşık 25 bin sahipsiz sokak kedisinin yaralanma ve hastalıklara karşı tedavisi için çok önemli bir merkez haline geldiğini kaydetti.
 
103 KEDİ TEDAVİ EDİLDİ
 
Fiziki mekân itibarıyla kliniğin küçük ama işlevi yönünden çok büyük ve anlamlı bir hizmeti yerine getirdiğine dikkati çeken Genç, “Açıldığı günden bu yana geçen bir aylık süre zarfında 103 kediyi tedavi ettik. Diğer yandan 40 sokak kedisine de acil müdahale ekibimiz yerinde müdahale etti. Araç çarpması sonuca yaralanan 20 kedi tedavi edildi.
 
Trafik kazasında yaralanan 12 sokak köpeğinin de ön tedavisini yaptık. Veterinerlerimiz 65 kediyi de kısırlaştırdı. Merkez, ortalama günde 20 kısırlaştırma operasyonu ile bunun yanında 25 yaralı veya hasta kedinin bütün tedavileri yapılabilecek şekilde tasarlandı." dedi. Sokak hayvanlarının yaralanma, sakatlık, kısırlaştırma ve hastalıklara karşı tedavilerinin yapıldığı merkezde; tam teşekküllü bir ameliyathane, 1 adet hekim odası, 1 adet görevli odası, 1 adet hasta hayvan bakım odası ile ameliyat öncesi ve sonrası hayvan bakım odası bulunuyor.
Ayşen SARI

Editör: TE Bilisim