Hakkında gözaltı kararı çıkarılan Ayhan Kılıç, yaptığı açıklamada, “Yomra Belediye Başkanına yapılan silahlı saldırıyı bende her Yomralı gibi kınamalıydım, fakat bu biraz alaycı olur diye düşündüm, sebebi; bu olayın iddialarda oğlumun azmettirici olduğu karışınca kınayamadım ve haliyle benim de adımın azmettirdiğim yönde konuşulunca kendimi saklamak zorunda kaldım fakat adalete hesap verilecek ise muhakkak vereceğim. Lakin ben Belediye Başkanını eleştirmek amacı ile sosyal medyada yaptığım muhakkak ki dozunu aşmıştır.

Bunu bilmekteyim, fakat ben bu süreç içerisinde bir halk olarak Belediye Başkanı hakkında hazırlatmış olduğum Shell İstasyonu satışı ile ilgili yolsuzluk ihaleye fesat davası açmak üzere iken neden böyle bir eylemin içerisinde bulunayım. Doğrudur benim Yomra Kültür Merkezi ihalesinin sorumlu olmuş olduğum firmada kaldığı Başkan’da gerekli rekabet olmadığından dolayı iptal etmiştir. Ben bu sebepten dolayı bir insan hayatına kast edecek kadar zalim değilim. Basında takip ettiğim kadarıyla İYİ Parti İl Başkanı Sayın Azmi Kuvvetli’nin açıklamasında Yomra Kültür Merkezinin ihale aşamasında ihaleye fesat karıştırdığından dolayı bu ihalenin iptal edildiğini okudum.

Eğer bir müteahhit firma benim tarafımdan tehdit ve fesat karıştırdımsa hakkımda suç duyurusunda bulunsunlar. Sayın Başkan öncelikle kendi Belediye Başkanının yapmış olduğu Shell İstasyonunun satışına bakmalıdır. İhaleye fesatı kim yapmış ve gerekli soruşturmayı da yapmasını talep ederim. Şunu da ifade edeyim benim MHP sempatizanlığından başka hiçbir parti ile herhangi bir bağım yoktur. Üzgünüm böyle bir hadisenin yaşandığına. Benim oğlumun madde bağımlısı olduğunu bu sebeplerden ötürü öğrenmekteyim. Adaletin gereğini yapacağından hiçbir şüphem yoktur. Güvenim tamdır. İlçemizin adını iddialar doğru ise bu şekilde lanse edildiği için üzgünüm.”

Editör: TE Bilisim