Giresun’un Güce ilçesinde kış hazırlıklarını sürdüren Zülfiye Kılıç, kış mevsiminde tüketmek amacıyla pekmez, turşu, salça ve bu tür yiyeceklerin yapımına başladıklarını söyledi. Kılıç, kış hazırlıklarının başında pekmez ve turşunun geldiğini belirterek, bu geleneğin yıllar öncesine dayandığını ifade etti. Yaz mevsiminin ardından hazırlanan kışlık yiyeceklerin, aynı zamanda aile ekonomisine de katkı sağladığını vurgulayan Kılıç, “Yöremizde yapılan pekmez, reçel ve turşu kışın marketlerde çok yüksek fiyatlarla satılmaktadır. Biz ev hanımları bu tür yiyeceklerimizi kendimiz hazırlayarak yüksek bedel ödemeden almak zorunda kalmıyor, aile ekonomimize de bir bakıma katkı sağlamış oluyoruz. Hazırladığımız yiyeceklerin büyük bir bölümünü de kendi bağ ve bahçelerimizden temin ediyoruz” dedi.
Editör: TE Bilisim