‘21.10.2018 tarihinde Taka Gazetesi’nde yayınlanan "DALÇIĞA TEDAŞ ENGELİ " başlıklı haber hakkında Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş’nin açıklama metni. 21.10.2018 tarihinde gazetenizde yer alan haberde; tamamlanıp açıldığında Türkiye’nin en kapsamlı dalçığı olacak ve üzerindeki 3 ayrı kavşakla birlikte Kaşüstü – Yomra, Trabzon-Rize Karayolunun Kaşüstü geçişini rahatlacak olan dalçığın delinmesi için son aşamaya gelindiği, “AKSA Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin, projenin bitirilmesini engellediği ve duyarsız kaldığı haberi üzeirine bu açıklama yapılmıştır.

Sayın Berat Albayrak’ın Enerji Bakanı iken bizzat talimatını verdiği ve her safhasını yakından takip ettiği çalışmalarda; Belirtilen bölgedeki yol yapım çalışmalarının hızla devam etmesi sebebi ile kamu hizmetlerinin aksamaması, kamuoyu baskısının önüne geçilmesi ve işlemlerin hızlandırılması amacıyla belirtilen bölgedeki elektrik dağıtım tesislerinin bir bölümü yeni yerlerine kalıcı olarak Şirketimizce inşa edilmiş olup, Karayolları yol yapım çalışmalarının hızlandırılması sağlanmıştır. 

Karayolları yol yapım güzergâhının kuzey istikametinde kalan elektrik hatları havai hatlı olarak kalıcı deplase işlemleri gerçekleştirilmiştir. Karayolları tarafından Mayıs ayı içerisinde acil olarak Şirketimizden deplase edilmesi talep edilen yine yol güzergâhının kuzey istikametinde kalan mevcut beton direkli yüksek gerilim hattı Petrol Ofisi dolum tesislerine kadar(Saylamlar Otel Önü) yol kenar çizgisine alınmıştır. Bu şeritte yapılacak imalatlar yol yapım çalışmalarına engel olmayacak durumdadır. Yolu dikey kesen mevcut 3/0AWG enerji nakil hattı da bölgeden deplase edilmiştir. 

Yalıncak Sahil Cami ile Zil Deresi arası güney geçiş (Nejla Nanım Cafe ve Petrol Ofisi Önü) havai hatlı şebekenin kalıcı deplase işlemleri tamamlanarak yol kenar çizgisi dışına alınmıştır.

Kuzey geçiş Doğtaş Mobilya Önü – OPET arası havai hatlı şebeke kalıcı olarak yeraltı kablolu olarak Eylül ayı içerisinde deplase edilmiş olup halen bu bölgede karayolları yüklenici firma tarafından kazık çalışmaları devam etmekte olup çalışmalara engel bir tesisimiz bulunmamaktadır. 

Karayolları yüklenici ekiplerinin çalışmaları gözlemlendiğinde an itibariyle Şirketimize ait herhangi bir elektrik tesisinin çalışmalara engel teşkil etmediği, elektrik tesislerine yakın bir satıhta çalışma olmadığı gözlemlenmiştir. Şirketimiz tarafından yapılan tüm çalışmalar ile alakalı bilgiler koordineli olarak yerel yönetim ve yöneticilerimiz ile paylaşılmaktadır.  Kamuoyuna saygı ile duyurulur. Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş.’
 
Editör: TE Bilisim