Sonrasındaki yıllarda ekonomik bazı sıkıntılar sebebiyle dönüşüm projeleri yavaşladı ise de yeniden hızlandı. Pazarkapı mahallesindeki kadınlar halinin yapımı, kavşağın tamamlanması, Çömlekçi’de Toki’nin  hamleleri. Tabakhane ve Zağanos vadilerini birbirine bağlayacak olan tünel akvaryum Trabzon’un marka projeleri oluyor. 

Bu arada, Trabzon’da İskenderpaşa mahallesinde Usta otel ile birlikte Benli Palas otellerinin arasında kalan Otoparkın yıkımı ile dönüşüm devam etti. O otoparkın yerine muhteşem bir proje inşa ediliyor. Hem otopark olacak hem de üstü yaşam alanına dönüştürülecek ve Trabzonlular limanına karşı manzara eşliğinde yemeğini yiyecek ve yaşam alanında oturabilecek.

Ancak bir yerde eksik yapılıyor! Yapılacak olan Otopark ve yaşam alanı ve seyir terasının hemen yanında Benli Palas oteli ve devamında da bir apartman var. o binaları istimlak etmeden, yıkmadan o alana katmadan çalışmanın tam verimli olmayacağını söyleyen mahalle sakinleri, ‘O iki binanın istimlaki TOKİ ve Büyükşehir tarafından yapılmalı ve o bölge gelecekte yeni bir çalışmaya gerek kalmayacak şekilde düzenlenmeli. Aksi halde yine eleştireler olacak. O nedenle iki bina alınmadan asla inşaata başlanmamalı’ dediler.
Birol SANCAK 
 

Editör: TE Bilisim