Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TTSO) ziyaret ederek Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ile görüştü.

Yeni görev yeri Kahire'ye gitmeden önce veda ziyaretlerinde bulunan Büyükelçi Christian Berger, beraberinde eşi Marilena Georgiadou-Berger ve diğer ilgililerle birlikte Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, pandemi döneminde bölge ekonomisinin durumu hakkında bilgi verirken, "Pandemi sürecinde özellikle köylerde üretimin arttığını gözlemledik. Bölgenin önemli ürünleri olan çay, su ürünleri ve şimdi de fındık bölge ekonomisine bir miktar girdi sağlayacaktır. Ama hizmet sektöründe ve özellikle turizmde bölge olarak büyük kaybımız oldu. Önümüzdeki günler için de tedbirli ve temkinli olmakta fayda var" dedi.

"TÜRKİYE'YE KATKILARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Başkan Hacısalihoğlu, Büyükelçi Berger'in Türkiye'de kaldığı süre boyunca en çok ziyaret ettiği kentlerden birinin Trabzon olduğunu da vurgulayarak, "Katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Eşinin dede kökleri Trabzon'a kadar dayanıyor. Ülkemizdeki çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor ve Kahire'deki yeni görevinde başarılar diliyorum" diye konuştu.

BERGER: KRİZDEN ÇIKARILACAK DERSLER DE VAR

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger de, sağlığın önemli olduğunu ancak sosyal ve ekonomik yaşamın da devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu dengeyi iyi tutturmamız gerek. Önemli nokta tüm ülkelerin aynı önlemleri aynı ciddiyetle almasının sağlanması. Krizden çıkarılacak dersler de var. En önemlisi de işbirliği. Birlikte olunca daha güçlü oluyoruz" dedi. Berger, görev süresi boyunca Ab Bilgi Merkezlerinin çalışmalarına verilen destek nedeniyle TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu'na teşekkür etti.

Ziyaretin son bölümünde Hacısalihoğlu Berger ve eşine Trabzon işi telkâriden yapılmış hediyeler takdim etti. Büyükelçi Berger de Hacısalihoğlu'na çeşitli hediyeler verdi.
 

Editör: TE Bilisim