Balkondan, dışarıda bulunan babannesiyle konuşan 12 yaşındaki kız çocuğu, dengesini kaybederek beton zemine düştü. Ardından çağrılan ambulansla Gümüşhane Devlet Hastanesine kaldırılan kız çocuğu, burada ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi altına alındı. 

Yapılan muayenesinde kafa, bel omurgaları, çene, burun, iki tarafta kaval ve baldır kemiklerinde çoklu kırıkları, böbreküstü bezinde kanama, her iki akciğerinde düşmeye bağlı olarak yaygın ezilme mevcut olduğu görüldü. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi bölümü tarafından da değerlendirilen ve operasyon planlanmayan kız çocuğun, Beyin ve Sinir Cerrahisi ile Kulak Burun Boğaz Hastalıkları bölümleri tarafından bel omurga ve burun kemiklerindeki kırıkları uzun süren cerrahi operasyon ile tedavi edildi.  Operasyon sonrası yapay solunum cihazında  üç gün entübe edilerek takip edildikten sonra Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü tarafından iki taraflı kırık olan kaval ve baldır kemikleri ameliyat ile onarıldığı bildirildi. 

KTÜ Farabi Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi sorumlusu Doç. Dr. Osman Yeşilbaş, hayatı ciddi şekilde tehdit eden çoklu travması olan hastanın Çocuk Yoğun Bakım Ünitesindeki tedavisinin ilk günlerinde batın içine kanaması nedeniyle yoğun şekilde kan ürünü replasmanı ihtiyacı olduğunu ve özellikle bel omurga kemiklerindeki kırıklar nedeniyle kalıcı felç kalma ihtimali olduğunu belirtti. 

Dr. Yeşilbaş, tüm bunlara rağmen hastanın Çocuk Yoğun Bakım, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları, Çocuk Cerrahisi, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ile Ortopedi ve Travmatoloji bölümleri tarafından “Çok Disiplinli Yaklaşım” ile başarılı bir şekilde tedavi edildiğini kaydetti.  KTÜ Farabi Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi sorumlusu Doç. Dr. Osman Yeşilbaş, hastanın hastaneye gelişinden itibaren yürütülen tedavinin itinalı ve sabırlı bir süreç olduğunu ifade etti.  

Dr. Yeşilbaş, KTÜ Farabi Hastanesi’nde son dönemde yoğun bakım hizmet kalite ve kabiliyetlerinin üst seviyeye çıktığını, bunu destekleyen en önemli unsurun da çok az merkezde bulunan pek çok uzmanlık dalının hastane bünyesinde bulunması olduğunu sözlerine ekledi.



 

Editör: TE Bilisim