İnsan Hakları ve Şiddetle Mücadele Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirme Projesi  kapsamında çalışmalarını sürdüren Şiddetle Mücadele Vakfı (HEGEM), Üniversiteler ile protokol anlaşması imzalamaya devam ediyor. 


Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının tam destek verdiği  “81 ile 300 bin Sosyal Arabulucu  İnsan Hakları Danışmanı ve Şiddetle Mücadele Formatörü” projesi ile ilgili Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve  Gaziantep Üniversitesi’nin ardından KTÜ ile de işbirliği protokolü imzalandı. İmza törenine KTÜ Rektörü Prof.Dr.Hamdullah Çuvalcı ile HEGEM Vakfı Başkanı Adem Solak katıldı.

ÜNİVERSİTE OLARAK PROJEYE TAM DESTEK VERİYORUZ

Gerçekleşen protokol anlaşması ile ilgili KTÜ’den şu açıklama yapıldı: 

“Karadeniz Teknik Üniversitesi ile Şiddetle Mücadele Vakfı’nın ortaklaşa yapacakları ya da yardımlaşacakları; bilim, sağlık, kültür, sanat ve eğitim faaliyetlerine temel olacak iş birliği esasları çerçevesinde; “Cumhurbaşkanlığı On Birinci Kalkınma Planı” ve “İnsan Hakları Eylem Planı” amaç ve ilkeleri doğrultusunda; aile, kadın, çocuk, genç ve risk altında bulunan gruplarla ilgili hizmet modeli geliştirmeyi; bu bağlamda Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı başta olmak üzere bütün kurumlara ve çalışanlarına yönelik “İnsan Hakları ve Şiddetle Mücadele, Sosyal Arabuluculuk” konularında ortak projeler yürütmeyi ve sertifika programları açmayı, “Önleyici Sağlık, Koruyucu Hukuk, Onarıcı Adalet ve Sağlıklı Yaşlanma” konularında etkin hizmet modelleri geliştirmeyi ve ulusal/uluslararası yaşam alanları kurmayı, “Sosyal Arabulucular”,“Şiddetle Mücadele Formatörleri” ve “İnsan Hakları Danışmanları” yetiştirilmesine yönelik hizmet yapıları oluşturmayı ve bu yapılar üzerinden ortak projeler geliştirmeyi ve yürütmeyi, T.C. Anayasası, On Birinci Kalkınma Planı ve İnsan Hakları Eylem Planı hedefleri esas alınarak İnsan Hakları bilincinin geliştirilmesi ve her türlü şiddetin daha ortaya çıkmadan önlenebilmesi adına Bakanlıklar ile protokoller yapmayı amaçlayan anlaşmayı, Üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ve Şiddetle Mücadele Vakfı adına Genel Başkan Adem Solak imzalamıştır.”

ŞİDDET ATEŞİ HEPİMİZİ YAKMAYA DEVAM EDİYOR

Kovid 19 hastalığı ile birlikte toplumun ruh halinin artık neredeyse patlama noktasına geldiğini işaret eden HEGEM Başkanı Adem Solak “Şiddet ateşi artık sadece öteki kentlerde yükselmiyor. Sadece düştüğü yeri yakmıyor, aksine hepimizin mahallesi, hepimizin sokağı, hepimizin evi her zamankinden daha fazla tehdit altında. Hepimizin annesi, babası, kardeşi ve hepimizin canı bütün zamanlardakinden daha fazla risk altında” açıklamasında bulundu. Ülkemizde ve bütün dünyada beka meselesi haline gelen Şiddetle Etkin Mücadele  konusunda “81 ile 300 bin Sosyal Arabulucu  İnsan Hakları Danışmanı ve Şiddetle Mücadele Formatörü” projesinin Türkiye’de bir ilk olduğunu belirten Solak şunları söyledi: 


”Hiç birimiz bu sorumluluktan kaçamayız. Bu tür projelerle amacımız şiddet ve şiddet sonrasını konuşmanın önüne geçerek somut biz ne yaptık nasıl bu yangını söndürdük demenin derdindeyiz. Yoksa iş işten geçtikten sonra ahlanmanın, vahlanmanın kimseye bir faydası yok. Zaten şiddet olayları ne yazık ki magazin programlarına ya da haber bültenlerine konu mankeni olmaktan öteye geçemiyor. Bizim derdimiz bütün bu olumsuzlukların köküne inerek sorunlara somut çözüm bulmaktır.”

Editör: TE Bilisim