Gazetecilik mesleğinin günümüzde popülerliğini koruyamadığını belirterek bir takım serzenişlerde bulundu.  "Medyacılık bana  göre şimdilik yerlerde. Çünkü bu branşta kimse kimseyi desteklemiyor" diyen Başkan Kılıç, gazetemizin Giresun il temsilcisi Sedat Karakaya'nın konuğu oldu.

"HABERLERİME AMBARGO KOYDULAR!"

Türkiye Yerel Basın Birliği Giresun Şube Başkanlığı görevini 2013'ten bugüne sürdürdüğünü belirten Nur Kılıç, bugüne kadar başka hiçbir yerde açıklamadığı flaş gelişmeleri bizlerle paylaştı. Başkan Kılıç'ın en öne çıkan çarpıcı bir o kadar da gündem yaratan konuşmalarından notlar: " Zevkli olduğu kadar külfetli bir mesleğin içerisindeyiz. Ancak kıymetini bilenler ise yok denecek kadar az. Sözü hiç uzatmadan misal vermek gerekirse Giresun'da hiçbir gazeteci birbirini desteklemiyor. Desteklemediği gibi de bende olan haber ya da materyel onda olmasın. Biz de olsun karşı tarafta asla olmasın düşüncesi var. Bu bencilliğin hikmeti nedir anlayamadım. Başkanlık vasfının yanında aynı zamanda ben de gazeteciyim. Yaşadığım Giresun'un Piraziz ilçesinde yerel bir gazetenin sorumluluğunu üstleniyorum. Ben de bir gazeteci olmama rağmen bir başka gazetede sözüm etkili olmayabiliyor.

HEDEFİNDE SÖZDE MEDYA PATRONLARI DA VAR

Şu veya bu kişi diyerek bir isim ayırmak yada  birkaç isim üzerinden  gitmek doğru olmayabilir. İletişimsizlik paylaşım eksikliği var.  Aynı sıkıntı gazete sahiplerinde de var. Hem gazeteci olmadıkları gibi imtiyaz sahibi olmuş, her kulvarda kendilerini öne çıkarmaya çalışmış sözümona kişiler var.

Gerçek manada gazetecilik kimliği taşıyan "Ben gazeteciyim" deyip imtiyaz sahibi kişilerde apayrı. Dediğim gibi kimseyi suçlamak istemiyorum ama bu kişilerde iki kelime yan yana getiremeyen gruplardan. Bu durumlar medyanın kanayan yaraları. Yine örnek vermek gerekirse bir toplantıya gidiyoruz; toplantıda herkes var ama bir gazeteyi temsil edenler,  medya patronları ve muhabirleri ne de haber müdürleri.  Hiçbiri ortada yok! Bu mudur gazetecilik,  bu mudur ülkede medya ağı...

Editör: TE Bilisim