Trabzon Otel ve Kahveciler Odası Başkanlığı için adaylığını açıklayan Adil Duman ile beraberindeki Trabzon Turizm Geliştirme ve Konaklama İşletmeleri Derneği Başkanı Ertan Beypınar, esnaflar Emre Yurtsever ile Gündoğdu Ay, Taka Gazetesi’ni ziyaret ettiler. Üyelerin odadan kopuk olduğunu belirten ve projelerini açıklayan Başkan Adil Duman, “Yapacağımız projelerle esnafımız yükünü hafifleteceğiz. Üyelerimizin ilgisini artırarak odamızı çok daha güçlü hale getireceğiz” dedi. 12 Ocak 2022’de yapılacak olan seçimli olağan genel kurula tüm üyeleri davet eden Başkan Adayı Adil Duman, “Dumanoğlu düğün salonu olarak aile işletmeciliği yapıyorum. Odamızın içerisinde düğün salonları, kahvehaneler, oteller ve spor merkezleri var. Biz bu işin mutfağında yetiştik. Esnafın derdini çözmek için mücadele edeceğiz. Sorunları da çözümleri de biliyoruz” dedi.

ESNAFIMIZIN YÜKÜNÜ HAFİFLETECEĞİZ

Esnafın, Devletin verdiği hakların tamamını kullanabilmesi için proje ofisi kuracaklarını belirten Başkan adayın Adil Duman, “Her esnafımıza uygun proje sunacağız. Devletimizin teşvik ve desteklerinden bütün esnafımızı haberdar edip faydalanmasını sağlayacağız. Daha eğitimli ve daha kaliteli hizmet sunacağız. Ufak dokunuşlarla beraber esnafımızın yükünü hafifleteceğiz. AB projeleri olsun, KOSGEB ve DOKA projeleri olsun devletimizin verdiği tüm imkanlarla esnafımızın yanında olacağız. Esnafımız zorda kaldığı zamanlara da onlara ilk eli biz uzatacağız, teşvikler sağlayacağız. Tedarik zincirleriyle özel anlaşmalar yaparak esnafımızın daha uygun ürün almasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

AVUKAT DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ

Duman, “Pandemi döneminde esnafımız çok sıkıntı çekti ve birçoğu mahkemelik oldu. Esnafımız kendi işleriyle uğraşırken birde mahkeme kapılarında uğraşmaması için tüm üyelerimize avukat desteği sağlayacağız. Ticaretin şekli değişti, insanların alışveriş yapma alışkanlıkları da değişti. Esnafımızla yeniliklere ayak uydurarak daha da canlanmasını sağlayacağız. Büyük firmalarla arayı kapatarak rekabet güçlerinin artmasını sağlayacağız. Turizmin esnafımıza çok katkısı var. Şehrimizdeki turizmi 12 aya çıkarılması konusunda elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğiz” dedi.

BİRLİK MESAJI

Üyelerimizin odadan uzaklaştıklarını belirten Duman, “Odamızın üyeleri odaya sahip çıkmalı. Kongreye katılım yüksek olmalı. Üyelerimiz odaya küsmüş. Biz odayla üyeler arasındaki ilişkileri yeniden güçlendireceğiz. Birlikte hareket ederek esnafımıza zor günlerde kol kanat olacağız. Tüm üyelerimiz birlik beraberliğe davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim