7’den 70’e Herkes Sporla Buluştu

Köyden şehre, işçiden memura, kadın erkek, yaşlı çocuk herkesi sporla buluşturan Koşabiliyorken Koş projesine Trabzon’dan da katılım oldukça yüksek rakamlara ulaştı. Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen faaliyetlerle ilde 7’den 70’e herkes sporla buluştu. 

Kaymakam Ve Savcı Hiç Durmadı

Hemen hemen her ilçede onlarca faaliyet yapılırken, en son Maçka’da yapılan etkinliklerle vatandaş düzenli spor yapmaya başladı. Salonda düzenlenen etkinliklerin yanı sıra, farkındalık oluşturmak amacıyla Kaymakamlık önündeki bahçede insanlar masa tenisi oynadı, engelli gençler de matrak oyunuyla keyifli anlar geçirdi.  Kaymakam Vekili Okan Dağlı ve Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Dinç, etkinlik boyunca yerinde durmadı, hem spor yaptı, hem de misafirlerle ilgilendi.

Milletvekilleri Ve Çebi de Katıldı

Maçka’daki etkinliğin konukları arasında AK Parti Trabzon Milletvekillileri Muhammet Balta ve Bahar Ayvazoğlu ile efsane sporcu Selçuk Çebi de vardı. Çebi, ‘Koşabiliyorken Koş’ projesi kapsamında yapılan faaliyetlerle Trabzon’un gerçek bir spor şehri haline geldiğini etti, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Genel Müdürlüğümüzün bu projesi ile spor yapanların sayısı ülke genelinde milyonlarca arttı. Gezdiğimiz her ilçede, hatta köylerde bile spor yapıyorlar” diye konuştu.

Daha Çok İnsana Ulaşmak

Her yaştan insanı sağlıklı bir yaşam için spor faaliyetlerine katmak amacıyla yoğun çaba harcadıklarını kaydeden Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Hareketsiz yaşama dur demek için bütün ekip olarak fedakarca çalışarak herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Karşılık bulunca da mutluluk duyuyoruz” diye konuştu. Maçka  İlçe Spor Müdürü Nevzat Beldüz de, “Her geçen gün daha çok insan, birçok branşta sporla buluşuyor. Hedefimiz olabildiğince daha çok insana ulaşmak” dedi.
 
Editör: TE Bilisim