Müşterilerin araç park edip alışveriş yapmasının mümkün olmadığını ifade eden esnaf yetkililerden yapılan kaldırım düzenlemesine çözüm istedi. Vatandaşlar yaptıkları açıklamada: “Alışveriş yapmakta zorluk çekiyoruz. Araç park edecek alan yok. Vatandaşın fazla tercih etmeyeceği bir kaldırım bu kadar geniş olmamalıydı. Buradaki çalışma yanlış oldu” ifadelerini kullandılar. 

Çalışma Yanlış Oldu

Alacahan Sokak’ta çay ocağı işleten Süleyman Atasoy açıklamasında vatandaşlar ve esnafın zor duruma düşürüldüğünü söyledi. Atasoy: “Müşterilerimiz buraya geliyordu, alışveriş yapıyordu, çayını içiyordu. Buradaki çalışamadan sonra müşteriler gelmiyor. Arabayı park edecekleri yer alan yok. O Kadar geniş bir kaldırım yapıldı, gereği yoktu. Başka yere park edip buraya da gelemiyorlar. Çalışma yanlış oldu, çalışmalar tekrar gözden geçirilmeli” ifadelerini kullandı.     

Esnaf Zor Duruma Düştü

İşletme sahibi Cemil Karadeniz ise; “Bir kaç dakika için bile olsa vatandaşların araçlarını çekecekleri yer yok. Alışveriş yapmaya gelemiyor vatandaş. Park durumu zaten sıkıntılı. Burası tamamen kilitlendi. Kaldırıma ayrılan alan yoldan daha fazla. Burada bir çok esnaf var. Burası şahsi araçların fazla geldiği bir yer. Dolmuşu diğer yere aktarmış olsalar da burayı tek şeride düşürerek burayı bitirdiler” şeklinde konuştu. 
Editör: TE Bilisim