Ev ve işyerlerini sel suları bastı, ağaçlar köklerinden söküldü,  heyelanlar oluştu, binalar yıkıldı, araçlar bir karton gibi selde akıntıya kapılarak kayboldu. Zarar tespit komisyondan çıkan sonuçlar doğrultusunda ilçe merkezinde trilyonluk zarar resmen belgelendi.  Konuya vakıf duyarlı gençlerden Yıldıray Tonyalı, Mehmet Akif Çakır, Fatih Çakır ve Batuhan Çınar harekete geçerek bir kampanya başlattı.
 
KOLİLER DOLUSU YARDIM TOPLADILAR
 
Dereli'deki selzedeler için kolları sıvayan ve "Günümüzde hala böyle gençlik var" dedirten dört kafadar İstanbul'da bulunan bir arkadaşlarından yardım istedi. Onların hayır hasenatlarına seve seve ortak olmak isteyen arkadaşı hazırladığı kıyafet dolu kolileri Giresun'a gönderdi.  İşte bundan ötesini  genç hayırsever Yıldıray Tonyalı şöyle anlattı: " Dereli' de yaşanan büyük sel afeti sadece Giresun değil, Türkiye'nin ortak acısı haline gelmiştir. Mağdur ilçemiz için herkes elinden gelen her şeyi yaptı. Karınca kararınca da herkes bir tuzum bulunsun diyerek bütün gücünü ortaya koydu. Gençlik olarak biz ne yapabiliriz diye düşündük ve yola koyulduk. Çok yakın bir arkadaşım İstanbul'da fabrikada çalışıyor, istediğimiz ürünleri yolladı. Bizde bize gelen kıyafetleri geldiği gibi paketledik.”diye konuştu.
 
BELEDİYE ARACILIĞIYLA ULAŞTIRACAKLAR
 
Diğer gençler adına konuşan Batuhan Çınar ise topladıkları kıyafetleri Giresun Belediyesi aracılığıyla selzedelere ulaştıracaklarını belirterek: “Bay ve bayan kıyafetler var. Hepsi temiz ve fabrikadan çıkmış durumda. Yardımlarımızı Giresun Belediyesi referansıyla oradaki tespit edilen mağdurlara ulaştıracağız.  Ben ve benimle beraber burada bulunan arkadaşlarım büyük bir özveri ile bu işi yaptı. Ben hepsine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Dereli esnafına geçmiş olsun dileklerimi iletirken,  selde kaybolup hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet,  kalanlara sabır diliyorum" diyerek özetledi.
SEDAT KARAKAYA
 

Editör: TE Bilisim