‘Haram’ Dediler ‘Sadaka’ Diye Aldılar 

Giresun'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) mahrem yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alındıktan sonra itirafçı olan muvazzaf asker, örgütün yönlendirmesi sonucu askeri okula girdiğini söyledi. Devlet tarafından askeri okula devam eden öğrencilere 40 lira harçlık verildiğini aktaran şüpheli, FETÖ'nün bu parayı "haram" olarak nitelendirdiğini ve kendisinden "sadaka" adı altında aldığını bildirdi.

Şok Eden İfade

Şüpheli, ifadesinde, "İzmir'de görüştüğümüz cemaatin sorumlusu olan kişi bizden her ay 'himmet' adı altında para istedi. Genelde muvazzaf askerler maaşlarının yüzde 20 veya 30'unu örgüte himmet olarak veriyorlardı. Ben de her ay 150-200 lira civarında himmet parasını zarfa koyup düzenli olarak veriyordum. Ayrıca bankaların bize verdiği promosyon parasını da alıyorlardı. Bu para 'haram' diyorlardı." ifadesini kullandı.

‘Annem Dedi Ki…’

Annesinin tavsiyesi üzerine örgütle bağını koparmaya çalıştığını ancak buna müsaade edilmediğini savunan itirafçı, "Annem zaten cemaate gitmemi istemiyordu ve bana 'bunlardan bağını kopar' diyordu. Bunların kulağına gitsin ve peşimi bıraksınlar diye İzmir'de kız arkadaş edindim. Anneme söz vermeme rağmen, sigara kullanmamı istemedikleri için içmeye başladım. Kurtulmak için çabaladım ama peşimi bırakmadılar” diye konuştu. 
 
Editör: TE Bilisim