Saat 11.27'de Malatya'nın Pütürge ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem çevre illerde de hissedilirken, AFAD, depremin 6.94 kilometre derinlikte meydana geldiği duyurdu.

Elazığ'da kent merkezinde hissedilen deprem nedeniyle bazı vatandaşlar sokağa çıktı.

7 DAKİKA SONRA 3 BÜYÜKLÜĞÜNDE ARTÇI

Öte yandan saat 11.34’te de Malatya’nın Söğütlü-Pütürge ilçelerinde 3 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı gerçekleşti.

MALATYA BELEDİYE BAŞKANI GÜRKAN: OLUMSUZ HABER YOK

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan depremin ardından şu açıklamayı yaptı:

"Belediyede mesaideydik. 4,7 şiddetinde bir deprem yaşadık. Depremi de hakikaten binada otururken baya şiddetli bir şekilde de hissettik. Ama şu ana kadar telefonla kurduğumuz ağlarda bir problem olmadı. Çatlaklarla ilgili hafif şeylerin olduğunu ifade ettiler. Allah'a şükür can ve mal kaybı olması noktasında olumsuz bir haber gelmedi. Ama diğer muhtarlarımızla da iletişim içindeyiz. Uluköy ilçemizde merkez üssü olduğu ifade ediliyor. Olumsuz bir şey olmadığını söylemek istiyorum."

Uluköy'de söz 250 kişilik nüfus söz konusu. Ahşap yapılarda çatlaklar yapıldığını, eski depremlerden etkilenen bazı çatlakların olduğunu merkezde de aynı şikayetler bize intikal etti. Ama olumsuz bir şey olmadığını ifade ettiler. Pötürge'de de arkadaşlarla görüştük, olumsuz bir şey gelmedi. Zaten bir 5 - 10 dakika önce oldu deprem.

(Deprem anında neredeydiniz?) Toplantı halindeydim ve aşağı yukarı bir 10 saniye civarında süren bir deprem oldu ve sallantı şiddetliydi. Burası tabi ikinci kat olması hasebiyle biraz daha hafif gibi geçti ama üst kattakiler daha fazla etkilendiklerini ifade ettiler.



'DAHA YIKICI DEPREMLER MEYDANA GELEBİLİR'

CNN TÜRK canlı yayınına katılan Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Süleyman Pampal, depremle ilgili şunları ifade etti:

"Bu bölgede bu tarz depremlerin meydana gelmesi normal ama bizi kaygılandıran nokta deprem hareketliliğinin güney batıya doğru kayması. Sincik, Adıyaman, Gölbaşı, Türkoğlu ve Hatay segmentleri var. Buralarda kırılma olursa daha yıkıcı depremler meydana gelebilir. Kuzeye doğru Bingöl'e doğru kırılmamış 50 km'lik bir kısım var Palu-Hazar segmenti dediğimiz segmentte daha büyük depremler olabilir.

SON DEPREM BU SEGMENTLERDEKİ HAREKETİ TETİKLER Mİ?

Bu deprem çok büyük deprem değil, ama diğer segmentlerde deprem meydana gelmesi için herhangi bir tetiklenmeye de ihtiyaç yok esasında. Sivrice - Pötürge arası kırıldı. 24 Ocak'taki depremde Palu-Hazar'a doğru ve Sincik-Gölbaşı bölgesindeki parçalara enerji transferi yapıldı daha önce."
Editör: TE Bilisim