Altuntaş, oda başkanlığı yaptığı, 2005-2018 yılları arasında, şoför esnafının ekmeğine zarar verecek bir tane karar almadığını söyledi. Altuntaş, kalabalık bir şoför esnafı ile yemekte bir araya gelerek, Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın 3.5 senede esnafı temsil edemediğini dile getirerek, gelinen süreçte elini taşın altına koyarak esnaf için ekibi ile yola çıktığının altını çizdi.

MARAŞ KAPANDI DÖNÜŞ YOK

Altuntaş, son zamanları gündemi sıkça meşgul eden Maraş Caddesinin kapatılması konusuna da değinerek, “Birileri, gazetelere demeç vererek, ‘Maraş Caddesi kapanırsa cinayet çıkar’ diyorlar. Pardon ben anlamadım, acaba ne cinayeti çıkacak. Cadde kapandı gitti, sen hala konuşuyorsun. Maraş Caddesi bu saatten itibaren kapanmıştır” dedi.

VAAT EDİLEN 21 ELDE VAR 0

Şoför esnafımızın temsilcisi olacak odada gelinen dört senelik dönemde yapılamayanları herkes görüyor. Seçimden önce esnafımıza 21 tane proje söz verildi. 4 sene geçti 1 tanesi yapılmadı. Şoför esnafı mağdur durumda.  Gelinen süreçte esnafımızın altın değeri olan plakaları neredeyse yarı yarıya düştü. Gündem maddelerimizin bir tanesi de böylesine hassas bir dönemde araç değiştirme sıkıntısı. Böyle bir dönemde araç değişimi şoför esnafına ciddi yük bindirir. En düşük minibüsün değeri 200 Bin TL. kredi çekip alınacak. Olacak neredeyse 300 Bin TL. yarı kapasite ile çalışan esnafımız araç nasıl değiştirsin.

YÖNETİCİLİK İMZA ATMAK DEĞİLDİR

Her kararın altına imza atmak yöneticilik yapmak anlamına gelmez. Yönetici gerektiği yerde masaya yumruğunu vurarak şoför esnafımızın hakkını aramasını da bilmelidir. İyi kağıt kalem yazmakla yöneticilik yapılmaz. Turan Altuntaş 13 sene şoförler odası başkanlığı yaptı. Tabi ki hatalarımız var, yanlışlarımız var, bunları da 4 seneden beri inceliyoruz. Nerede yanlış yaptık, nerede hata yaptık. Ama hepiniz şuna eminsiniz, şoför esnafının ekmeğine zarar verecek bir tane karar almadım. Kişisel olarak hatalar yaptım ama şoför esnafının ekmeğine yanlış yapmadım. Şimdi bugün şoför esnafı mağdur durumda. Maraş Caddesi kapanıyor, ses var mı? Yok. Maraş Caddesi kapandığı zaman şoför esnafının ekmeğinin kaçta kaçı gidecek? Yarın Maraş Caddesi kapanacak öbür gün köprünün altı kapanacak, daha sonra postanenin altı kapanacak. Ses çıkmıyor. Gazeteye beyanat vermekle, ‘Maraş Caddesi kapanırsa cinayet olur demekle bu işler olmaz’. Kararı alırken kendini ortaya koyacaksın. Bizim zamanımızda Maraş Caddesi üç defa kapanmayla gündeme geldi, kapandı mı? Biz ne yaptık 600- 700 kişi toplandık meydanda Gazeteciler Cemiyeti’nin önünde basın açıklaması yaptık Maraş Caddesi için. Ama bugün bakıyoruz alınan her karar şoför esnafının üstünde. Trabzon’da bir tane yüz kızartıcı şoförümüz yoktur.

İYİ BİRİ OLABİLİR AMA HAK SAVUNAMAZ

2018 yılında seçimlerden hemen önce, ‘bu arkadaş iyi olabilir ama şoför esnafını savunamaz, masaya yumruğunu vuramaz, mücadele edemez’ dedik. Sizler de ‘Turan Altuntaş gitsin yeni bir yüz gelsin’ dediniz. O da sizin tercihinizdi, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ben bunu 3 buçuk sene önce kooperatifin seçiminde de söyledim, dedim ki; eğer bu arkadaş dediklerini yapsın biz aday değiliz. Eğer diyorsanız ki bugün bu arkadaş yaptı, ben yine aday değilim. Ama sonuçta burada bizim ekmeğimiz var. Diyeceğim o ki; biz bu saatten sonra ekmeğimize sahip çıkalım, birbirimize destek verelim, tek tek milletimizle gidip görüşelim, hepinizin desteğiyle beraber bu işi atlatalım.

Editör: TE Bilisim