Basın İlan Kurumu’nun, 25-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek eğitim seminerinin ilk programının açılış konuşmalarını BİK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan ve BİK Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Canbey yaptı. Mustafa Canbey“Bunun yanı sıra İLANBİS uygulamamız hakkında da detaylı bilgilendirmeler yapılacak. Tüm bu süreçte BİK Genel Müdürlüğü ve şubeleri ile Valilikler arasında iletişimi iyi yürütmek gerekiyor. Bu eğitimler gibi fırsatlarla bir araya gelme, iletişimi artırma olanağı buluyoruz.” sözleriyle eğitime dair bilgilendirmede bulundu.

“Günün ihtiyaçlarına cevap veriyor”

BİK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, konuşmasında “Bugün burada olan Valilik personeli bizim için değerli birer çalışma arkadaşlarıdır. Çünkü hep birlikte Basın İlan Kurumu Mevzuatının icrası, gazetelerimizin Anayasa’da kendilerine verilen toplumun özgürce haber alma görevini yerine getirmesi ile ilgili çok önemli bir faaliyeti yerine getiriyoruz. Uzun çalışmalar sonrası Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliği’ni ben şöyle tanımlıyorum; günün ihtiyaçlarına cevap veren, geleceğe dönük vizyon ortaya koyan bir yönetmelik. 

Bu vizyon içerisinde gazetelerimizin haberciliğini önceleyen, internet sahasındaki gelişmeleri içerisinde alan, gazetelerimizi, onların web sitelerini ve internet haber sitelerini markalaştırmayı hedefleyen bir yaklaşım ortaya konulmuş oldu. Öte yandan özellikle Valilik görev alanındaki gazetelerimizle ilgili temel bazı değişiklikler oldu. Yüzölçümü, personel yapısı, bayi satışları ve iadelerle ilgili düzenlemeler oldu. Vasıfsız gazete kavramı ortadan kaldırıldı. Onun yerine alt vasıflı gazeteler ve vasıflı gazeteler uygulamaları hayata geçti.” ifadelerine yer verdi. Türkiye genelinde valiliklerin ilgili personelinin katılımıyla gerçekleşen seminerlerde; resmi ilan ve reklam yayınlayan gazeteler, BİK Mevzuatı ve Resmi İlan ve Reklamalar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliğinin uygulama esasları ve usulleri, İLANBİS ve dijital dönüşüm çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapılacak. 
 
Editör: TE Bilisim