İlk oturumda söz hakkı alan CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, Maraş Caddesinin trafiğe kapanıp kapanmaması ile ilgili söz hakkı aldı ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’ten destek istedi.

BİZLE OLURSANIZ İYİ OLUR

Şahin, “Büyükşehir’in yaptığı Master Plan çerçevesinde sunum yapıldı. Alternatifler getirildi. Cumhuriyet Caddesinden, Gazipaşa Caddesi arasında Maraş Caddesinin bir takım rehabilitasyon ve kapatalım kapatılmaması konusunda tartışma başlatıldı. Herkes fikirlerini sundu. Planı hazırlayan arkadaşlarımız alternatifler sundu. Ortahisar Belediyesi olarak biz de bu işin paydaşıyız. Ben alternatiflerden 2 A’da ısrar ettim. 2 A, kaldırımlar genişletilsin, trafik tek şerit olarak verilsin. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu, şunu demişti, ‘Oraya trafik akışı sağlayacak yolu koyacağız.’ Bu konuda sizle bizle olursanız iyi olur diyoruz.” dedi.

GÜZEL BİR HALE GELECEK

CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin’in önerisi ve destek istemesi üzerine Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Volkan bey belediye başkanı olduğu zamanda Uzunsokak kapatıldı. O zaman partimizde il başkanı görevinde bulunuyordum. İlk arayıp tebrik edenlerdenim. ‘İnşallah Maraş Caddesi peşinden gelir’ diye talebimi paylaştım. Daha önce de gündem yaptık. O zaman idare olarak mutabakat sağlayamadık. Maraş Caddesinin mutlak suretle ele alınması lazım. Benim fikrim belediye başkanı seçildiğimden farklı değil. Kapanması görüşündeyim. Sizin bu konuda kamu yararı konusunda hassasiyetinize iştirak ederek mutlaka geçiş gerekiyorsa tek bant. Maraş Caddesini Trabzon’a yakışır hale getirmemiz lazım. Yayalaştırma amacındayız. Trafik keşmekeş olmuş. Güzel bir hale gelecek inşallah. Gazipaşa Caddesi de düzenlenecek. Gazipaşa Caddemizden şehrinizin doğu da ki ulaşım destinasyonlarına çıkışı engelledik. Orada ki taparak kalktıktan sonra eski cazibesine Gazipaşa Caddesini kavuşturacağız. Bu konuda fikir birliğindeyiz” dedi.

 Haber: Salih BIYIK 

Editör: TE Bilisim