Ortahisar Belediye Meclisi Ekim ayı toplantıları bugün devam etti. Meclisin hemen başında, meclisi kimin yöneteceği tartışması yaşandı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in Ankara’ya gitmesinden dolayı, meclisi Başkan Vekili Faruk Kanca yönetti. Ancak Meclis Başkan Vekili Nusret Onur’un salonda bulunmasından dolayı söz alan İYİ Partili Üye Davut Çakıroğlu, Usul Yönünden itiraz ederek meclisi, Meclis Başkan Vekili Nusret Onur’un salonda bulunduğu için yönetmesi gerektiğini söyledi.

Bunun üzerine duruma açıklık getiren Başkan Vekili Faruk Kanca, “Akşam biz başkan ile görüştük. Bugün de değerlendirmesini yaptık. Başkanın olmadığı yerde Başkan Vekilinin yöneteceği şeklinde. Biz Nusret beyle de görüştük. En son şekil itibariyle 5393’ün 40. Maddesine göre; Başkan Vekilinin yöneteceğine karar verildi. Son uygulama bu şekilde. Yoksa farketmez. Nusret bey geçer ama esas o zaman yasal olmayacağı için bu uygulamayı yapmak istedik. Bizde o şekilde sorduk” dedi.

Bunun üzerine Çakıroğlu, “Bu o zaman bir kaç tane madde var, bir kaç tane kanun var. O zaman Meclis Başkan Vekili neden seçilir? Bizim bu soruya cevap bulmamız lazım. Belediye başkanı şehir dışında olduğu zaman makamını ve yetkiyi kullanan kişiyi görevlendiriyor vekaleten. O zaman mecliste Başkan Vekilini seçmeyi anlamsız hale getiriyor. 2 tane seçiyoruz bundan. Oraya da bakmanızı rica ediyorum” diye konuştu. Kanca ise, “ Bizim en son incelediğimiz bu şekilde. Ahmet Başkan da aynı şekilde söyledi. Ancak bizde gelmezsek, o zaman meclis başkan vekili yönetecek” dedi.
 

Editör: TE Bilisim